Medicina


Koji su znakovi i simptomi Aspergerov sindrom?

Socijalno-bihevioralnih simptoma može početi već u djetinjstvu. Karakteristične razlike se vide u društvenom razvoju, ali ove promjene su teško identificirati u malu djecu i može se pripisati drugom stanju ili ne percipiraju kao abnormalna. Većina slučajeva Aspergerovim sindromom su identificirani kada dijete školske dobi ili stariji; istraživanja su pokazala prosječnu dob dijagnoze 11 godina. Neki od simptoma koji mogu biti prisutni su:

* nedostatak društvene svijesti;

* nezainteresiranost za druženje / izrada prijatelje;

* teško sklapa prijateljstva i održavanje;

* nesposobnost da zaključiti mislima, osjećaje, ili emocije drugih;

* bilo previše napeto gleda ili izbjegavanje dodira s očima;

* nedostatak promjene izraza lica, ili pretjerana uporaba izraza lica;

* nedostatak korištenja ili shvaćanja gestama;

* Nepoštivanje međuljudskih granice;

* neobično osjetljivi na buku, dodir, mirise, ukus, ili vidnih podražaja;

* nefleksibilnost i nad-pridržavanje ili ovisnosti o rutine; i

* stereotipa i ponavljaju obrasce motor kao što su ruka ili ruka waving zamahujući.

Drugi definiranje karakteristika Aspergerov sindrom je prisutnost perseverative i opsesivno interesa u posebnim temama (kao što su automobili ili vlakovi, ili čak i više uskim temama, kao što su usisavači), koje mogu biti od malo interesa za druge.

* Ti interesi su neobično ponavljaju i intenzivne u usporedbi s drugom djecom interese.

* Specifična ili uskih interesa i dalje u fokusu interesu djeteta i razgovora usprkos naporima da se preusmjeriti pozornost djeteta.

Razvoj jezika u djece s Aspergerovim sindromom obično je normalan, za razliku od drugih autističan uvjetima. Djeca s Aspergerovim sindromom imaju normalne rezultate na testovima za jezik funkcije uključuju rječnik, sintaksa, i gramatika. Zapravo, Neki stručnjaci vjeruju da prisustvo normalnog razvoja jezika razlikovati Aspergerov sindrom od high-funkcioniranje autizam. Međutim, uporabu ili primjenu jezičnih vještina je promijenjen u osoba s Aspergerovim sindromom:

* Njihov govor može biti neorganizirana ili nije relevantan za raspravu, ili oni mogu usredotočiti previše pažljivo na određenom području interesa (vidi gore) u razgovorima.

* Promjene u glas i govori (na primjer, govori previše glasno ili dramatično, koristeći invarijantne ton, glasno pitch, govore previše brzo ili previše sporo) može se vidjeti.

* Jezik može se tumačiti doslovno, i teškoće mogu nastati kod tumačenja jezika u određenom kontekstu.

* Postoje poteškoće sa suptilnim uporabi jezika, poput ironije ili sarkazma.

U školi, djece s Aspergerovim sindromom imaju tendenciju da excel sa sjećanju često učenje potrebno u ranim razredima. Kao oni dobiti stariji, oni mogu imati više poteškoća u školi zbog prirode čitanja s razumijevanjem i pismeni zadaci. Specijalno obrazovanje podrška je ponekad, ali ne uvijek, potrebno.

Ponekad, ljudi s Aspergerovim poremećajem imaju i druge pridružene psihijatrijska stanja ili ponašanja mogu pokazati da su tipične za druge uvjete. Neke uobičajene povezane uvjeti uključuju sljedeće (, ali one nisu uvijek prisutne):

* Pozornost deficit hiperaktivnost nered (ADHD)

* Anksiozni poremećaj

* Opozicijske izazivajući poremećaj ili drugi remeti poremećaji u ponašanju

* Depresija ili drugih poremećaja raspoloženja