Medicina


Što je azbest?

Azbest-vezane bolesti

* Azbest je prirodno pojavljuje mineral koji je bio povezan s ljudskom plućne bolesti.

* Postoje tri vrste azbest-vezanih bolesti pluća; scarring (Azbestoza), raka i non-kancerogen bolest tkiva sluznice površinu pluća (pleure bolest), i rak pluća.

* Svi oblici azbesta povećati rizik od bolesti pluća.

* Liječenje azbest-vezanih bolesti uključuje odgovarajuće cjepivo, liječenja plućne infekcije, prestanak pušenja, i korištenje kisika, ako je potrebno.

* Ako azbest se sumnja u zgradi, stručnjak za azbest sniženje bi trebao biti konzultirani na uvid, korekcija, i održavanje.

Azbest je prirodno pojavljuje obitelj silika smjese (slično, ali nije isto kao i, silika za staklo i računalnih čipova). Te tvari obliku vlakana s različitim oblicima i veličinama i nalaze se u cijeloj zemlji. Postoje tri obično na raspolaganju vrsta azbesta; krizotila (bijeli azbest), amosite (smeđi azbest), i crocidolite (plavi azbest). Sve tri su povezane s kancerogen i non-kancerogen bolest pluća.

Azbest se koristi često u različitim građevinskog materijala za izolaciju, a kao vatra retardant. Danas, to se nalazi najčešće u starijim kućama – u cijevi, peći, šindre, karton, teksturom boje, premazna sredstva, i podnih pločica.