Medicina


Koje su vrste azbest-vezanih bolesti pluća?

Plućne bolesti zbog izloženosti azbestu može se podijeliti u tri glavne vrste: 1) Azbestoza, 2) bolest sluznice pluća (pleure), i 3) raka pluća.

1. Azbestoza je proces rasprostranjenog scarring od pluća.

2. Bolest sluznice pluća, zove pleura, ima raznih znakova i simptoma i posljedica upale i otvrdnjavanja (kalcifikacija) i / ili zadebljanje sluznice tkiva.

3. Rak pluća, ili unutarnje dijelove pluća ili vanjskog obloga (pleure).

Svi obično na raspolaganju komercijalni oblici azbesta su povezani s kancerogen i non-kancerogen bolest pluća.

Azbest-vezane bolesti pluća dogodio na vrlo visoke stope prema sredini 20. stoljeća, kada su pacijenti koji su bili izloženi azbestu desetljeća ranije na kraju razvili bolest. Britanski azbest radnici bili među prvima koji su opazili da se rak pluća se odnose na azbest.

Većina pacijenata trenutni jednom su bili izloženi azbestu u:

* Rudarstvo,

* mlinovi,

* tvornice, ili

* domove s azbestom, ili u procesu provedbe, instaliranje, ili uklanjanja azbesta, ili dok čišćenje predmeta natovaren s azbest prašina.

Neki radnici su bili izloženi visokim koncentracijama azbesta u:

* popravak automobila,

* kotlova,

* izgradnja,

* pipefitting,

* Perači sadrže azbest odjeća.

Nastavljajući izvori izloženosti azbest uklanjanje i opće građevinska industrija. Kašnjenje između izloženosti azbest i razvoj raka općenito 20 ili više godina.

Broj umrlih od azbestoze je porastao tijekom protekla dva desetljeća, ali se vjeruje da su plateaued zbog povećane svijesti o rizicima.