Medicina


Crveni, svrbež bumps ili zakrpe sve više mjesta – Alergija, Osip

Epidemije te vrste su obično ili virusni ili alergijski.

Virusni osip: Dok je virusne infekcije u koži se, kao što su herpes ili šindre (rođak vodenih kozica), su uglavnom lokalizirane na jedan dio tijela, virusni osipi su često simetrične i svuda. Pacijenti s takvim osipa mogu i ne moraju imati druge simptome poput kašljanja virusne, kihanje, ili želuca uzrujani (mučnina). Virusni osip obično traje nekoliko dana do tjedan i ići putem na vlastitu. Liječenje je usmjereno na olakšanje od svraba, ako ima bilo koji.

Alergijski osip lijekova: Većina alergijski osip lijekovi početi u roku od dva ili tri tjedna nakon uzimanja novog lijeka, pogotovo ako osoba uzima lijekove prije. Vrlo je vjerojatno za lijek koji je propisan za mjesec ili godina izaziva alergijsku reakciju. Budući da obično nema posebne metode dokazati da li je alergičan osip, liječnika može preporučiti zaustavljanja sumnjivih lijekova vidjeti što se događa. Ako se osip ne nestane u roku od tjedan dana ne uzimaju lijekove, alergija je vjerojatno.

Iako hrana, sapuni, i deterdženti su često krivi za široku osip, oni su rijetko krivce.

Ostali osip

Osip (urtikarija) su svrbež, crvena welts koje dolaze i idu na raznim dijelovima tijela. Većina košnice nisu alergični, pokrenuti svoj tečaj, i nestaju misteriozno kao što su došli. Toplina osip je nadražaj kože uzrokovan prekomjernim znojenjem tijekom vrućeg, vlažnom vremenu. Ona se može pojaviti u bilo kojoj dobi, ali najčešće se javlja u male djece. Toplinski osip izgleda kao nakupina crvenih prištića ili malih plikova. To je više vjerojatno da će uslijediti na vratu i gornjem dijelu prsa, u prepone, pod grudi, te u lakat nabore.