Medicina


Alzheimerova bolest

* Alzheimerova bolest je bolest mozga nepoznatog uzroka koji dovodi do demencije.

* Većina pacijenata s Alzheimerovom bolešću više 65 godina.

* Ima 10 klasični znakove Alzheimerove bolesti: gubitak pamćenja, poteškoća u obavljanju poslova upoznati, problemi s jezikom, dezorijentiranost u vremenu i prostoru, slaba ili smanjen presude, problema s apstraktno razmišljanje, misplacing stvari, promjene u raspoloženju ili ponašanju, promjene u osobnosti, i gubitak inicijative.

* Pacijenti sa simptomima demencije treba temeljito procijeniti prije nego što postanu neprimjereno ili iz nehaja oznakom Alzheimerove bolesti.

* Iako ne postoji lijek za Alzheimerovu bolest, tretmani su na raspolaganju ublažiti mnoge simptome koji uzrokuju patnju.

* Upravljanje Alzheimerova bolest se sastoji od lijekova temelji i ne-lijekove na temelju tretmana organiziran da se brine za pacijenta i obitelj. Tretmani za cilj promijeniti temeljne tijeku bolesti (odlaže ili unazad progresiju) do sada su uglavnom neuspješni. Lijekovi koji se vratiti kvar, ili neispravan, u kemijskim glasnicima živčanih stanica su pokazala da poboljšanje simptoma. Napokon, lijekovi su dostupni da se bave psihijatrijskim manifestacija Alzheimerove bolesti.