Medicina


Znakovi i simptomi spine bifide

Simptomi spina bifida variraju od osobe do osobe, ovisno o vrsti. Često, osobe s occulta nemaju vanjske znakove poremećaja. Zatvorene neuralne cijevi često priznaju rano u životu zbog abnormalne čuperak ili pramen kose ili male rupica ili madež na koži na mjestu malformacije kralješnice.

Meningocele i myelomeningocele uglavnom predstavlja tekućinom ispunjenih cista-vidljivi na leđa-ispupčen iz leđne moždine. U meningocele, sac može pokriti tankim slojem kože, dok je u većini slučajeva myelomeningocele, ne postoji sloj kože koji pokriva opnu i dio tkivu leđne moždine najčešće je izložena.

Što uzrokuje spine bifide?

Točan uzrok spina bifida ostaje misterij. Nitko ne zna što ometa potpunu zatvaranja neuralne cijevi, uzrokuje malformacije za razvoj. Znanstvenici pretpostavljaju genetske, prehrambene, i čimbenika okoline igraju ulogu. Istraživanja pokazuju da nedovoljno unos folne kiseline - zajednički B vitamina - u majčinoj prehrani je ključni čimbenik u izazivanju spina bifida i druge oštećenje neuralne cijevi. Prenatal vitamine koji su propisani za trudnice obično sadrže folnu kiselinu, kao i drugi vitamini.