Medicina


Kako se liječi vaskulitis?

Tretman različitih oblika vaskulitisa temelji se na težini bolesti i organa. Tretmani su uglavnom usmjerene prema zaustavljanju upala i suzbijanju imunološkog sustava. Tipično, kortizon vezane uz lijekove, kao što je prednison, se koriste. Additionally, druge imunosna supresija lijekovi, poput ciklofosfamida (Cytoxan) i drugi, se smatraju. AdditionallDodatnoih organa (kao što su srce ili pluća) može zahtijevati posebne liječenje kada je bolest aktivna.

Upravljanje vaskulitisa je razvija područje u medicini. Idealan programi za praćenje i liječenje će se nastaviti poboljšavati kao što su bolest obrasci i uzrokuje određene medicinska istraživanja.

Kako se dijagnosticira vaskulitis?

Laboratorijsko ispitivanje krvi ili tjelesnih tekućina u bolesnika s aktivnim vaskulitisa općenito označava upala u tijelu. Ovisno o stupnju uključenosti organa, razne funkcije organa testovi mogu biti nenormalan.

Dijagnoza vaskulitisa definitivno uspostavljena poslije biopsije tkiva uključenih pokazuje uzorak krvne žile upale. Primjeri tkiva koriste za biopsija uključuju kože, sinusa, meškoljenje, živac, i bubrega. Ovisno o situaciji, alternativa biopsija mogu biti x-ray test krvne žile naziva angiogram, koji se može pokazati karakteristične uzorke upale u zahvaćene krvne žile.

Vaskulitis
* Vaskulitis je grupa rijetka oboljenja koja značajka upale krvnih žila.

* Dijagnoza vaskulitisa mogu potvrditi biopsijom uključenih tkiva ili angiografiju.

* Liječenje je usmjereno prema smanjenju upala krvnih žila i poboljšanje funkcije zahvaćenih organa.