Medicina


Što je tretman za osip?

Cilj liječenja u većini slučajeva običnih urtikarije je za ublažavanje simptoma stanja odlazi daleko od sebe. Najčešće korišteni usmeni tretmani su antihistaminici, koji pomažu protive učinke histamina procurila po mastocita. Glavna nuspojava antihistaminici je pospanost.

Mnogi antihistaminici su dostupne bez recepta, kao što su diphenhydramine (Benadryl.), uzimaju u dozi od 25 miligrama i klorfeniramin (Klor-Trimeton), uzima u dozi od 4 miligrama. To se može uzeti i do tri puta na dan, nego zato što ti lijekovi mogu izazvati pospanost ili, oni su često uzimaju prije spavanja. Oni koji se njima trebaju biti posebno oprezni i biti sigurni da su potpuno upozoriti prije vožnje ili sudjelovanja u drugim aktivnostima koje zahtijevaju mentalnu koncentraciju.

Loratadine. (Claritin, 10 milligrams) je dostupna preko counter te je manje vjerojatno da će izazvati pospanost. Također odobren za over-the-counter korištenje cetirizinemiligrama10 milligrams), koja je blago sedating. Neki antihistaminici su dostupne u kombinaciji s preparatima decongestant lijekovima (Claritin-D, ZYRTEC-D). Lijek za smanjivanje kongestije komponenta nije potrebno liječiti košnice.

Antihistaminici koji zahtijevaju recept uključuju hydroxyzine (Atarax, Vistaril) i cyproheptadine, od kojih oba imaju tendenciju da se izazvati pospanost. Recept antihistaminici koji uzrokuju malo Uspavljivanje su fexofenadine (Allegra) i levocetirizine (Xyzal). Ponekad liječnici kombinirati ih s drugim vrstama antihistaminici zove H2 blokatora, kao što su ranitidin (Zantac) i cimetidina (Tagamet.). Ovo antihistaminik popis nije iscrpan. Liječnici individualiziraju tretman planova koji odgovaraju specifičnim pacijenata te ih mijenjati ovisno o kliničkom odgovoru.

Oralni steroidi (prednizon, [Medrol.]) može pomoći u teškim slučajevima košnica u kratkom roku, ali je njihova korisnost je ograničen činjenicom da su mnogi slučajevi košnica prošle predugo za steroida da se nastavak sigurno. Ostali tretmani su korišteni za urtikarija, kao i, uključujući montelukast (Singulair), ultraljubičasto zračenje, antifungalna antibiotici, agenti koji potiskuju imunološki sustav, i triciklički antidepresivi (amitriptilin. [Elavil, Endep.], nortriptyline. [Pamelor., Aventyl], doxepin [Sinequan., Adapin]). Dokazi za podršku korist takvih tretmana je rijedak. U običnim slučajevima, oni rijetko su potrebni.

Aktuelno terapija za košnica uključuju kreme i losione koji pomažu zanijemio živčanim završecima i smanjiti svrab. Neki sastojci koji se može postići su kamfor, mentol, diphenhydramine, i pramoxine. Mnogi od tih lokalnim pripravcima ne zahtijevaju recept. Kortizon kreme koje sadrže (steroidi), čak i onih velike snage zahtijevaju recept, nisu vrlo korisno u kontroli svrbež osip.

Zaključak

Da znam točno kakav osip imate, ili kako biste saznali više o istraživanju u imunološki temelju osip ili o rjeđi oblici ovog stanja, trebali biste se konzultirati s liječnikom. Važno je, međutim, imati na umu da je većina slučajeva tog čest poremećaj predstavljaju redovne urtikarije urtikarije ili fizičke, koje su neugodno, ali nisu ozbiljni ili alergijskih, i gotovo uvijek privremeno.