Medicina


Što uzrokuje anoreksiju?

U to vrijeme, nema definitivan uzrok anoreksija je utvrđena. Međutim, istraživanja u medicinskim i psihološkim polja nastavlja istraživati moguće uzroke.

Studije pokazuju da genetski (naslijedila) komponenta može igrati veću ulogu u određivanju podložnost osobe ka anoreksija nego što se mislilo. Istraživači trenutno pokušavaju identificirati određeni gen ili geni koji mogu utjecati na osobe tendenciju da se razvije ovaj poremećaj, i preliminarne studije sugeriraju da gen nalazi na kromosomu 1p Čini se da su uključeni u određivanje osoba’ Osjetljivost na anoreksijom nervozom.

Drugi dokaz je istaknuti disfunkcija u dijelu mozga, hipotalamusu (koji regulira određene metaboličke procese), kao doprinos razvoju anoreksije. Druge su studije pokazale da je neravnoteža u neurotransmiter (mozak kemikalija uključuje u signalnim i regulatornim procesima) razina u mozgu može se javiti u osoba koje pate od anoreksije.

Hranjenje probleme kao dijete, opće povijesti undereating, i majke depresivni simptomi imaju tendenciju da se faktori rizika za razvoj anoreksije. Druge osobne karakteristike koje se mogu pridobiti pojedinca za razvoj anoreksije uključuju visoku razinu negativne osjećaje i perfekcionizma. Za mnoge osobe s anoreksijom, destruktivni ciklus počinje pritisak da se tanki i atraktivni. Siromašnih self-image spojevi problem. Ljudi koji pate od bilo kojeg poremećaja prehrane imaju veću vjerojatnost da su bili žrtve zlostavljanja u djetinjstvu.

Dok neki stručnjaci i dalje smatra da obitelj nesloge i visoke zahtjeve od roditelja može staviti osoba na rizik za razvoj ovog poremećaja, više dokaza protiv ideje da obitelji uzrok anoreksija je montirana, tako da profesionalni mentalno-zdravstvene organizacije više ne pripisuju toj teoriji. Mogući faktori koji štite od razvoja anoreksije uključuju visoke životne indeks tjelesne mase, kao i osobne visoko samopoštovanje.