Medicina


Liječenje antimikrobne lijekove otpora

Ako mislite da imate bilo koju vrstu infekcije-bakterijske, virusni, ili gljivične-razgovarati sa svojim healthcare provider. Neke infekcije neće riješiti bez medicinske intervencije. Drugi neće i može postati vrlo ozbiljna. Uha su dobar primjer: Neki srednjeg uha uzrokovane su virusom i da će biti bolje bez obrade; dok su ostale srednje uho infekcija uzrokovanih bakterijama može uzrokovati perforiran eardrums, ili još gore, ako se ne liječi.

Odluka o upotrebi antimikrobnih lijekova treba prepustiti healthcare provider. U nekim slučajevima, antimikrobni lijekovi neće skratiti tijek bolesti, ali oni mogu smanjiti šanse za prijenos ga drugima, kao što je slučaj s pertusis (hripavac).

Antibiotici se ne može boriti protiv infekcija uzrokovana virusima.

Antibiotici su prikladne za korištenje pri

1. Tu je poznata bakterijske infekcije; ili
2. Ako je uzrok nepoznat, onda posljedice ne liječenja stanje moglo biti razorno (g, u ranim meningitis).

Napomene, boju sputuma (slina) ne pokazuju da li antibiotici su potrebni. Većina slučajeva bronhitisa su uzrokovane virusima; dakle, promjena u ispljuvak boje ne ukazuju na bakterijske infekcije.

Dijagnoza antimikrobne lijekove otpora

Dijagnostički testovi su dizajnirani kako bi se utvrdilo koji mikroorganizam uzrokuje infekcije i koje antibiotika mikroorganizam može biti otporan. Ova informacija će se koristiti od strane zdravstvenih usluga odabrati odgovarajuće antimikrobno. Međutim, trenutni dijagnostički testovi često potrebno nekoliko dana da daju rezultate. Često, zdravstvenih usluga trebaju napraviti tretman odluka prije rezultati su poznati. Dok čeka rezultate testa, zdravstvenih usluga mogu propisati širokog spektra antimikrobnog kada više specifičnih tretmana moglo biti bolje. Uobičajena praksa liječenja nepoznate infekcije sa širokim spektrom antibiotika je još jedan čimbenik u nastanku antimikrobne rezistencije.