Orvostudomány


Hogyan kezelik vakbélgyulladás?

Egyszer egy diagnózis appendicitis készül, Egy vakbélműtét általában végzik. Antibiotikumok szinte mindig van megkezdte a műtét előtt és amint vakbélgyulladás gyanúja.

Van egy kis csoportja a betegeknél, akiknél a gyulladás és fertőzés az appendicitis továbbra is enyhe és lokalizált egy kis területen. A test képes nemcsak tartalmazza a gyulladás és fertőzés, de ennek megoldására, valamint. Ezek a betegek általában nem nagyon beteg, és javítani során több napos megfigyelési. Ez a fajta appendicitis hívják “csak vakbélgyulladás” és lehet kezelni antibiotikumokkal egyedül. A függelék lehet, hogy nem lehet eltávolítani egy későbbi időpontban.

Időnként, senki nem menjen orvoshoz, amíg vakbélgyulladás a törés van jelen napokig vagy akár hetekig. Ebben a helyzetben, egy tályog általában már kialakult, és a appendiceal perforáció lehet szüntetni. Ha a tályog kicsi, eredetileg kezelhető antibiotikumokkal; viszont, A tályog általában csak vízelvezető. A csatorna általában egészül ki, a támogatás egy ultrahang, vagy CT-vizsgálat, hogy meg tudja határozni a pontos helyét a tályog. A féregnyúlvány eltávolítása néhány hét vagy hónap elteltével a tályog már megoldódott. Ezt nevezik egy intervallum vakbélműtét, és történik, hogy megakadályozzák a második támadás a appendicitis.

Hogyan épül fel egy vakbélműtét történik?

Során vakbélműtét, Egy seb 2-3 cm hosszú történik a bőrön keresztül és a rétegek a hasfal területén a függelék. A sebész belép a has, és keresi a függelékben, rendszerint a jobb alsó has. Miután megvizsgálta a területet körül függeléket lenni abban, hogy további problémát jelen, A féregnyúlvány eltávolítása. Ezt úgy tehetjük meg, felszabadítja a függelékben a elkötelezettségét, hogy a has és a vastagbél, vágás a függelék a vastagbél, és a varrás az a lyukra a vastagbélben. Ha a tályog jelen van, A genny lehet üríteni a csatornába (gumi csövek) hogy megy a tályogot, és ki a bőrön keresztül. A hasi metszést követően zárt.

Az újabb technikák eltávolítására a függelék felhasználásával járna a laparoszkóppal. A laparoszkóppal vékony teleszkóp csatolt egy videó kamerát, amely lehetővé teszi az orvos, hogy ellenőrizze a belső hasi egy kis szúrt seb (ahelyett, hogy egy nagyobb metszéssel). Ha vakbélgyulladás található, A függelékben lehet eltávolítani speciális eszközöket lehet átment a has, csakúgy, mint a laparoszkóppal, a kis szúrt sebeket. Az előnyök a laparoszkópos technika a kevesebb a műtét utáni fájdalom (mivel sok a műtét utáni fájdalom származik bemetszés) és gyorsabb helyreállítási. További előnye, laparoszkópia, hogy lehetővé teszi az orvos, hogy vizsgálja meg a hasüregben, hogy egyértelmű diagnózis azokban az esetekben, amelyekben a diagnózis appendicitis kétséges. Például, laparoszkópia különösen hasznos a menstruáló nők, akiknél a törés egy petefészek ciszták is utánozzák vakbélgyulladás.

Ha a függelék nem vérzett (perforált) időpontjában a műtét, A beteg általában nem küldte haza a kórházból, egy vagy két nap. Betegeknél, akiknek a függelék nem perforált általában betegebb, mint a beteg anélkül, perforáció. Műtét után, kórházi tartózkodásuk gyakran elhúzódó (4-7 napon belül), különösen akkor, ha hashártyagyulladás történt. Intravénás antibiotikumot adnak a kórházban, hogy a fertőzések leküzdésében, és segítse a megoldása tályog.

Alkalmanként, A sebész meg egy normál megjelenő függelék, és más okot nem a beteg problémája. Ebben a helyzetben, A sebész távolítsa el a függelékben. Az érvelés ezekben az esetekben is, hogy jobb eltávolítani a normál megjelenő függelék, mint hogy hagyja, és nem kezeli megfelelően a korai vagy enyhe esetén appendicitis.