Orvostudomány


Mi az ízületi gyulladás? Mi okozza az ízületi gyulladás?

Arthritis egy ízületi betegségek jellemző gyulladásos. Egy közös van olyan terület, amely a test, ahol két csont megfelel. A közös feladatok mozgatni a testrészeket összekötve a csontok. Arthritis szó szerint azt jelenti-gyulladás egy vagy több ízületben.

Arthritis gyakran kíséri ízületi fájdalom. Ízületi fájdalmak hívják arthralgia.

Sok fajta ízületi gyulladás (körülbelül 100 azonosított, , és a számuk egyre nő). A típusok köre ezekből kapcsolatos kopás a porc (mint például az osteoarthritis) e gyulladás eredő hiperaktív immunrendszert (mint például a rheumatoid arthritis). Együtt, A sokféle arthritis alkotják a leggyakoribb krónikus betegség az Egyesült Államokban.

Az okok az arthritis formájától függ az ízületi gyulladás. Okok között sérülés (vezető osteoarthritis), anyagcserezavarok (mint a köszvény és mutatható), örökletes tényezők, A közvetlen és közvetett hatása a fertőzések (bakteriális és vírusos), és a rosszul irányított immunrendszer autoimmun (mint például a rheumatoid arthritis és a szisztémás lupus erythematosus).

Arthritis minősül az egyik reumás betegségek. Ezek a feltételek, amelyek eltérnek az egyes betegségek, A különböző funkciók, kezelések, szövődmények, és az előrejelzésekről. Ezek hasonlítanak egymásra, hogy a tendencia, hogy befolyásolja az ízületek, izmok, szalagok, porc, és az inak, és sokan befolyásolhatja más belső testrészek.