Orvostudomány


Poliarticularis juvenilis rheumatoid arthritis

Poliarticularis juvenilis rheumatoid arthritisben a formát, amelyben négy, vagy több ízület is érintett hat hónap elteltével a betegség. Ez a forma súlyosabb egyrészt azért, mert a nagyobb számú érintett ízületek és az a tény, hogy ez a tendencia a rosszabb idővel. Ezek a gyerekek egy nagy nehézség normális tevékenységet, és kezelni kell agresszíven.

Egy orvos szemszögéből, A legfontosabb dolog az, hogy gyulladásos ízületi ellenőrzés alatt a lehető leggyorsabban. Jellemzően, ez magában foglalja legalább a gyógyszerek, amelyek csökkentik a gyulladást, nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok). Ez akkor is írhatják elő néhány meglehetősen erős gyógyszer, de fontos felismerni, hogy azok szükségesek csökkenti a tüneteket és megakadályozzák maradandó károsodás. Egy dolog, hogy néz ki használ szteroidokat (például, prednizon). Súlyos esetben, Erre akkor lehet szükség, de ez nem “igazi” megoldás. Szteroidok, hogy betegek ízületi gyulladás csodálatosan érezd magad, de ez, mint a lendületes szennyeződés a szőnyeg alá. Mindent jól néz ki, de tényleg nem. A túl sok szteroid hosszú ideig okoz sok problémát, mint alacsony termetű és a gyenge csontok. Bármikor, amikor szükség van, hogy egy gyermek szteroid gyógyszereket, szeretnénk Wean őket, amilyen gyorsan csak lehet. Nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek elég sok gyerek polyarticularis juvenilis rheumatoid arthritis, de súlyosabb esetben szükség lehet agresszív “második vonalbeli” gyógyszer, mint az arany lövés, szulfaszalazin, vagy metotrexát. Súlyos esetekben van szükség szteroidok vagy második vonalbeli gyógyszerek alatt kell gondoskodni tapasztalt orvosok.

Egy újabb formája a gyógyszer, biológiai szerek úgynevezett TNF-gátlók, már elérhető. Tumor nekrózis faktor alfa (TNF-alfa) az anyag által sejtek a szervezet, amely fontos szerepet játszhat a gyulladásos. Azáltal, hogy blokkolja a keresetet a TNF-alfa, TNF-blokkolók csökkentik a panaszok és tünetek a gyulladás. Etanercept (Enbrel) egy önálló injekciós TNF-gátló, amely a bőrbe, és hetente kétszer javallt csökkentése jelei és tünetei közepesen súlyos aktív poliarticularis fogásos juvenilis rheumatoid arthritisben szenvedő betegeknél, akik nem megfelelően reagáltak egy vagy több betegségtől módosító gyógyszer(-val). Infliximab (Remicade) egy intravénásan beadni antitest, amely gátolja a TNF-alfa. A Remicade intravénás infúzió kéthavonta. Remicade hatásos kezelésére juvenilis rheumatoid arthritis és vezethet jelentős és azonnali csökkentése a betegség aktivitásának és a jobb életminőség. Adalimumab (Humira) is egy önálló injekciós TNF-blokkoló, amely csökkenti a jelek és tünetek a közepesen súlyos, aktív gyulladásos poliarticularis juvenilis arthritis gyermekek 4 éves vagy idősebb.