Orvostudomány


Hogyan diagnosztizálják az osteoarthritis?

Nincs semmilyen vér-teszt a diagnózis osteoarthritis. Vérvizsgálatokat végeznek, hogy kizárják képes betegségek másodlagos osteoarthritis, valamint hogy kizárják más ízületi gyulladás feltételeket, amelyek utánozzák az osteoarthritis.

X-sugarak az érintett ízületek is arra utalnak, osteoarthritis. A közös X-ray megállapításai osteoarthritis elvesztése, ízületi porc, beszűkültek a közös térben a szomszédos csontok, és a csont képződését homlok. Egyszerű X-ray vizsgálat nagyon hasznos lehet kizárni más oka a fájdalom egy bizonyos közös, valamint segítik a döntéshozatalt, mint a sebészeti beavatkozás során figyelembe kell venni.

Arthrocentesis gyakran végzik az orvosi rendelő. Során arthrocentesis, Steril tűt használnak, hogy távolítsa el az ízületi folyadékból elemzés. Ízületi folyadékból elemzés hasznos kivéve köszvény, fertőzés, vagy egyéb ok miatt arthritis. Eltávolítása ízületi folyadék és injektálása kortikoszteroidok az ízületek során arthrocentesis segíthet fájdalomcsillapításra, duzzanat, és gyulladás.

Artroszkópiája a műtéti technika, amelynek során az orvos beszúr egy csövön át a közös térben. Rendellenességek és károsítását, a porc és a szalagok is kimutatható, és néha javítani keresztül arthroscope. Ha sikeres, betegek talpra állni a artroszkópos műtét sokkal gyorsabban, mint a nyílt ízületi műtét.

Végül, A gondos elemzés a helyszín, időtartama, és jellegét a közös tünetek és megjelenése az ízületek segítségével az orvos diagnosztizálásában osteoarthritis. Csontos bővítése az ízületek származó ösztönző alakzatok jellemző az osteoarthritis. Ezért, jelenléte Heberden a csomópontok, Bouchard csomópontok, és bunions a lábak is jelzi, hogy az orvos a diagnózist az osteoarthritis.