Orvostudomány


Mik azok a köszvény tünetei?

A kis együttes alján a nagy lábujj a leggyakoribb helyszíne heveny köszvényes roham az ízületi gyulladás. Az akut roham a köszvényes arthritis alján a nagylábujj az orvosilag nevezik podagra. Más ízületei körül is, hogy gyakran érintettek közé tartozik a bokák, térde, csukló, ujjak, és a könyök. Az akut köszvényes rohamok jellemzi gyorsan kialakuló fájdalom az érintett ízületben, majd meleg, duzzanat, vöröses elszíneződés, és megjelölt érzékenység. Érzékenység lehet intenzív, hogy még egy takarót megható a bőrön keresztül az érintett ízület is elviselhetetlen. A betegek lázas az akut köszvényes rohamok. Ezek a fájdalmas rohamok általában alábbhagy órában nap, vagy nem gyógyszeres. Ritkán, támadás hetekig. A legtöbb beteg a köszvény fogja tapasztalni ismétlődő támadások arthritis az évek során.

Húgysav kristályok is letétbe apró folyadékkal teli zsákokkal (bursae) az ízületek körül. Ezek az urát kristályok ösztönözheti gyulladás a bursae, ami a fájdalom és a duzzanat az ízületek körül (nevű állapot bursitis). Ritkán, köszvény vezet egy krónikus jellegű ízületi gyulladás, amely utánozza a rheumatoid arthritis.

A krónikus (tophaceous) köszvény, nodularis tömegek húgysav kristályok (tophi) betét a különböző lágyrész-testtájakat. Annak ellenére, hogy a leggyakrabban előforduló olyan kemény csomók körül ujjak, a tippeket a könyök, a füle, és szerte a nagy lábujj, tophi csomók jelenhetnek meg bárhol a szervezetben. Ők számoltak be a várt területeken, mint a hangszálak, vagy (ritkán) körül is a gerincvelő. Amikor tophi megjelennek a szövetekben, A köszvény feltétel úgy érezte, hogy számottevő túlterhelés a húgysav a szervezetben.