Orvostudomány


Hogyan diagnosztizálják köszvényes arthritis?

A köszvény gyanúja, ha a beteg számolt be történetét támadásokat a fájdalmas ízületi gyulladás, különösen a bázison a lábujjak. Boka és a térd a következő leggyakrabban érintett ízületek a köszvény. Köszvény általában támadások egy közös egy időben, míg más feltételeket arthritis, mint például a szisztémás lupusz és a rheumatoid arthritis, Általában több támadás ízületek egyszerre.

A legmegbízhatóbb vizsgálati módszer a köszvény megállapítás húgysav kristályok a mintában az ízületi folyadékból nyert ízületi aspiráció (arthrocentesis). Arthrocentesis egy közös hivatal eljárást helyi érzéstelenítésben végezzük. Steril technika, folyadék visszavonják (szívás) A gyulladásos izületi fecskendővel és tűvel. Az ízületi folyadékot, majd elemezni a húgysav kristályok és a fertőzés. Fényes, tűszerű urát-kristályok a legjobban egy speciális polarizációs mikroszkóppal. A diagnózis a köszvény is tett megállapítást e urát kristályok anyagból szívás a tophi csomók és bursitis folyadék. Bár sok orvos tehet az eljárás, reumatológus szakemberek, akik különösen képzett ebben az értékelési.

Néha, betegeknél a klasszikus történelemmel és tünetei köszvény esetében sikeresen lehet kezelni, és a feltételezések szerint köszvény elvégzése nélkül arthrocentesis. Viszont, létrehozásáról határozott diagnózis még mindig előnyösebb, mivel más feltételeket képes utánozni köszvény. Ezek közé tartozik egy kristály-indukált arthritis nevű mutatható, arthritis psoriatica, rheumatoid arthritis, és még fertőzés a közös.

X-sugarak néha hasznos lehet, és azt mutatják, tophi-kristály betétek és a csont következtében kárt ismételt roham a gyulladás. X-sugarak is hasznos lehet a megfigyelésében, hogyan befolyásolja a krónikus köszvény az ízületek.