Orvostudomány


Mi az a szeptikus arthritis?

Szeptikus, vagy fertőző, artritisz fertőzés egy vagy több ízületben a mikroorganizmusok. Rendszerint, A közös van kenve egy kis mennyiségű folyadék, amely a továbbiakban az ízületi folyadék-vagy ízületi folyadék. A normál ízületi folyadékot steril és, ha eltávolítják, és a laboratóriumban tenyésztett, Nem mikrobák fogjuk találni. A szeptikus arthritis, mikrobák azonosítható az érintett ízületi folyadékból.

A leggyakrabban, szeptikus artritisz egyetlen közös, de esetenként több ízületet is érintett. Az ízületek érintett függően némileg változhat a mikroba okozta a fertőzést, és a hajlamosító kockázati tényezők az érintett személy. Szeptikus ízületi gyulladás is nevezik fertőzéses ízületi gyulladás.

Szeptikus arthritis

* Szeptikus artritisz fertőzés egy vagy több ízületben a mikroorganizmusok.
* Szeptikus ízületi gyulladás okozhatja baktérium, vírusok, és gombák.
* Kockázatokat a fejlesztési szeptikus ízületi gyulladás is figyelembe immun-szűrő gyógyszerek, Intravénás gyógyszerekkel való visszaélés, múltban ízületi betegség, sérülés vagy műtét, és a mögöttes egészségügyi betegségeket, beleértve a cukorbetegség, alkoholizmus, sarlósejtes vérszegénység, reumatikus megbetegedések, és immunhiányos betegségek.
* Tünetei közé tartozik a láz szeptikus arthritis, hidegrázás, valamint az ízületi fájdalom, duzzanat, vörösség, merevség, és meleget.
* Szeptikus artritisz által diagnosztizált azonosítja fertőzött ízületi folyadékból.
* Szeptikus ízületi gyulladás antibiotikumokkal kezelik, és vízelvezető a fertőzött ízületi folyadékot a közös.