Orvostudomány


Mi okozza az arthritis psoriatica?

Az ok az arthritis psoriatica jelenleg ismeretlen. Kombinációja a genetikai, védett, és a környezeti tényezők valószínűleg részt vesz. A betegek arthritis psoriatica, akik arthritisben a gerinc, gént marker nevű HLA-B27 található mintegy 50% Az esetek. Vérvizsgálat már elérhető, hogy teszteljék a HLA-B27 gén. Több más gént is találtak, hogy gyakrabban betegek arthritis psoriatica. Bizonyos változtatásokat az immunrendszer is fontos a fejlesztés a arthritis psoriatica. Például, Az számának csökkenése az immunsejtek úgynevezett helper T-sejtek AIDS szerepet játszhat a kialakulásában és progressziójában pikkelysömör ezeknél a betegeknél. Különösen fontos a fertőző anyagok és más környezeti tényezők játszanak a betegség arthritis psoriatica által jelenleg vizsgált kutatók.

Arthritis psoriatica

* Közül körülbelül 10 a pikkelysömörben szenvedő embereket is kialakulhat ízületi gyulladás (arthritis psoriatica).
* Az első megjelenése a bőrbetegség (pikkelysömör) lehet elválasztani a kialakulását ízületi betegség (arthritis) az évek.
* Arthritis psoriatica csoportjába tartozik az ízületi gyulladás feltételek gyulladást okoznak a gerinc (spondyloarthropathies).
* Szenvedő betegek arthritis psoriatica kialakulhat gyulladás inak, porc, szemek, tüdő bélés, és, ritkán, Az aorta.
* Az ízületi gyulladás arthritis psoriatica kezelik függetlenül a psoriasis, a gyakorlat, jég alkalmazások, gyógyszer, és a műtét.