Orvostudomány


Mi a kezelés arthritis psoriatica?

A kezelés az arthritis kérdéseiről arthritis psoriatica tárgyalja az alábbiakban. A kezelés a pikkelysömör és a többi érintett szervek túlmutat a jelen cikk.

Általában, az izületi gyulladások kezelésére a psoriasisos arthritis folyamat kettős gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) és a testmozgás. Ha progresszív gyulladás és ízületi megsemmisítése előfordulhat annak ellenére, NSAID-ok kezelése, Több erős gyógyszerek, mint például metotrexát (Rheumatrex, Trexall), kortikoszteroidok, és a malária elleni gyógyszerek (mint hidroxiklorokvin, vagy Plaquenil) alkalmaznak.

Edzésprogram lehet tenni otthon, vagy a fizikai terapeuta és testreszabott szerint a betegség és fizikai képességeit minden egyes beteg. Warm-up stretching, vagy egyéb technikák, mint egy forró zuhany, vagy fűtési alkalmazások hasznos izmok ellazulnak edzés előtt. Ice alkalmazása után a rutin segíthet minimalizálni az edzés utáni fájdalom és gyulladás. Általában, gyakorlatok az arthritis végzik abból a célból, megerősítése és fenntartása, illetve javítása ízületi mozgások. Ezeket kell végezni rendszeresen a legjobb eredmény elérése.

Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) egy csoportja a gyógyszerek, amelyek hasznos csökkentik az ízületi gyulladás, fájdalom, és merevség. Példák a nem szteroid gyulladáscsökkentők közé tartozik az aszpirin, indometacin (Indocin.), tolmetin nátrium (Tolectin), sulindac (Clinoril), és a diclofenac (Voltaren). A leggyakoribb mellékhatások közé tartozik a gyomorpanaszokat és fekélyek. Ők is okozhat gyomor-bélrendszeri vérzés. Újabb NSAID úgynevezett COX-2 gátlók (mint például a celekoxib vagy Celebrex) okozhat emésztőrendszeri problémák ritkábban.