Orvostudomány


Betegség-módosító gyógyszerek – Arthritis psoriatica

Betegség-módosító gyógyszerek

A betegeknél, akiknél progresszív közös megsemmisítése annak ellenére, NSAID jelölt további agresszív betegség-módosító gyógyszerek. Betegség-módosító gyógyszerek fontosak ahhoz, hogy megakadályozza a fokozatos közös rombolás és a deformitás. Ezek a gyógyszerek közé metotrexát, amely a szóban használják, vagy adható injekcióban a heti rendszerességgel az arthritis psoriatica, valamint a psoriasis egyedül. Ez okozhat csontvelő-szuppresszió, valamint a májkárosodás a hosszú távú használat. Rendszeres ellenőrzését vérkép és májfunkciós vizsgálatokat kell végezni a kezelés során a metotrexát.

A malária elleni gyógyszerek, mint például hidroxiklorokin (Plaquenil) is használják a tartós arthritis psoriatica. A lehetséges mellékhatások közé tartozik a kárt a retina. A rendszeres vizsgálatok szemész javasolta használata közben ezt a gyógyszert.

Arany injekció (Solganal) és szóbeli arany auranofin (Ridaura) volna lehetséges mellékhatások, beleértve a csontvelő szuppresszió vezethet vérszegénységhez és alacsony fehérvérsejt szám és a káros hatások a vesében, amelynek eredményeképpen csökkenhet az fehérje vagy vér a vizeletben. Arany injekciók elvesztette mellett egyfajta bánásmódot metotrexát népszerűvé vált.

Szulfaszalazin (Azulfidine.) egy szóbeli sulfa kapcsolatos gyógyszer is hasznos néhány beteg esetében a tartós arthritis psoriatica. Hagyományosan, Azulfidine volt fontos ügynök kezelésére colitis ulcerosa és a Crohn-. Meg kell bevenni, mivel túlságosan is okozhat gyomor ideges.

A kutatás azt bizonyította hatékony kezelése mind a psoriasis és az arthritis psoriatica a leflunomid (Arava), A gyógyszert is használják a kezelésére rheumatoid arthritis.

Gyógyszerek, amelyek meggátolják a kémiai ismert tumor nekrózis faktor (TNF) egy másik kezelési lehetőség súlyos esetek. A TNF-blokkolók etanercept (Enbrel), infliximab (Remicade), és adalimumab (Humira) nagyon hatékony lehet a súlyos arthritis psoriatica és ezek jelentősen javítják vagy felszámolása mind a pikkelysömör és az ízületi gyulladás, valamint a stop progresszív ízületi károsodás.

A kortikoszteroidok erős gyulladáscsökkentő szerek. Kortikoszteroidok adható szájon át (mint például a prednizolon) vagy injekcióban (kortizon) közvetlenül az ízületek csökkenti a gyulladást. Ők is lehetnek mellékhatásai, különösen a hosszú távú használat. Ezek közé tartozik a bőr elvékonyodása, könnyű véraláfutás, fertőzések, cukorbetegség, osteoporosis és, ritkán, csont-halál (elhalás) A csípő és térd.

Míg a kapcsolat a bőrbetegség és ízületi betegség, nem világos,, egyes beszámolók szerint javítása az ízületi gyulladás egyidejű elszámolásával a psoriasis. Betegeknél, pikkelysömör javára közvetlen napfény expozíció és gyakran kezelik közvetlen ultraibolya fény terápia.

Végül, betegeknél, akik súlyosan megrongált az ízületek lehet jelölteket ortopédiai sebészeti javítás. Teljes csípő endoprotézis és a teljes térdízületi endoprotézis műtéten már közhelynek közösségben kórházak szerte az Egyesült Államokban.

Mit tartogat a jövő az arthritis psoriaticában?

A jövő kezelése arthritis psoriatica fognak kibontakozni, ahogy több hatásos és biztonságos gyógyszerek kifejlesztése. Nemrég, bebizonyosodott, hogy a D-vitamin talán valóban javítja az ízületi gyulladás arthritis psoriatica. Egyéb kutatási területek bevonása kezelés gyógyszeres, hogy megváltoztathatja az immunrendszert a betegek arthritis psoriatica. Mivel az immunrendszer és a genetikai változásokat jobban határozza meg a betegség, hatékonyságát ezen orvosi kezelések javítják.