Orvostudomány


Mi az a reaktív arthritis?

Reaktív artritisz idült formája, az ízületi gyulladás jellemző az alábbi három feltétel: (1) gyulladt ízületek, (2) gyulladás a szem (kötőhártya-gyulladás), és (3) gyulladás a nemi szervek, vizelési, vagy a gyomor-bél rendszer.

Ez a fajta ízületi gyulladás hívják “reaktív artritisz” mert úgy érezte, hogy magában foglalja az immunrendszer, amely “reagáló” a jelenléte bakteriális fertőzések a nemi szervek, vizelési, vagy a gyomor-bél rendszer. Ennek megfelelően, egyes emberek immunrendszere genetikailag légteleníteni reagálni aberrantly ha ezek a területek vannak kitéve bizonyos baktériumok. A kóros reakció az immunrendszer vezet spontán gyulladás az ízületek és a szem. Ez lehet zavaró, hogy a beteg és az orvos, amikor a fertőzés már régen lejárt idején a bemutatót ízületi gyulladás vagy a szem gyulladása.

Reaktív arthritis, Az elmúlt, utalta a Reiter szindróma (olyan kifejezés, hogy elvesztette a javára, mert a Dr. Hans Reiter kétes múlt, egyik lelkesen magába náci politika és az orvosi utálatosságokkal).

Reaktív artritisz leggyakrabban fordul elő a betegeknél a 30-as évek, vagy 40-es évek, de lehet bármely életkorban előfordulhat. Az űrlap a reaktív ízületi gyulladás után történik genitális fertőzés (nemi) egyre gyakrabban fordul elő a férfiaknál. A formáját, amely után alakul ki bél fertőzés (vérhas) fordul elő azonos gyakorisággal a férfiak és a nők.

Reaktív artritisz minősül szisztémás reumás betegségek. Ez azt jelenti, hogy hatással lehet más szervekben, mint az ízületek, gyulladást okoz a szövetekben, mint például a szem, mouth, skin, vese, szív, és a tüdőben. Reaktív artritisz osztja számos funkcióval több egyéb ízületi feltételek, mint például az arthritis psoriatica, Bechterew-kór, és az ízületi gyulladás járó Crohn-betegségben és colitis ulcerosa. Minden ilyen ízületi feltételek is okozhat hasonló betegséget, és gyulladás a gerinc és egyéb ízübőrk,szájek, skin, mouth, és a különböző szervekben. Tekintettel a hasonlóságokat és az a tendencia, hogy lángra lobbant a gerinc, ezek a feltételek a továbbiakban együtt: “spondyloarthropathies.”