Orvostudomány


Mik a tünetei a reaktív arthritis?

A tünetek a reaktív arthritis lehet felosztani, amelyek befolyásolják az ízületek, illetve amelyek befolyásolják a nem közös területeken.

A klasszikus ízületek, amelyek begyulladhatnak a reaktív artritisz a térdet, boka, lábak, és a csuklót. A különösen érintett ízületek általában aszimmetrikus, ez, az egyik oldalon, a test vagy a másik érintett, ahelyett, mindkét oldalról egyszerre. A gyulladás vezet merevség, fájdalom, duzzanat, melegség, és bőrpír az ízületek érintett. Betegnél gyulladása teljes ujjak vagy lábujjak amely meg tudja adni a látszatát “kolbász számjegy.” Ez a funkció is látható a betegek egy másik típusú arthritis nevű arthritis psoriatica társított bőr gyulladása psoriasis. Az ízületi gyulladás reaktív arthritis lehet gyulladás esetén a gerinc, vezető merevség és a fájdalom a hát vagy a nyak (jellemző összes spondyloarthropathies).

Porc is begyulladnak, különösen az egész a szegycsont, ahol a bordák megfelelnek az első a mellkas, ez az állapot a bordafájdalom. Izmok tulajdonítanak a csontokat inak. A reaktív arthritis, az ín tapadási helyeit is begyulladnak (tendinitis), pályázati, és fájdalmas, ha gyakorolni.

Nem a közös területeken, begyulladnak, és tüneteket okoznak fájdalmat és irritációt betegek reaktív artritisz között a szemet, nemi, húgyúti (húgycső, húgyhólyag és a prosztata), bőr, száj nyálkahártyájának, vastagbél, és az aorta.

Gyulladás a fehér rész a szem (kötőhártya-gyulladás) és az írisz a szem (iritis) gyakran látható korai reaktív arthritis és lehet időszakos. Amikor a fehérek, a szem nem gyulladt okoznak kötőhártya-gyulladás, lehet, hogy nincs fájdalom. Ha a színes része a szem (írisz) a gyulladt, okozó iritis, lehet nagyon fájdalmas, és különösen rosszabb, amikor vizsgálja a fényeit.

Húgyúti gyulladás gyakran magában foglalja a húgycső, A cső csatornába vizeletet a hólyagból. Ez a gyulladás (urethritis) kapcsolatba hozható égő vizelés és / vagy genny vízelvezető végétől a pénisz. A bőr körül pénisz begyulladnak, és húzza. A húgyhólyag és a prosztata is gyulladt, ami a vizelési ingert a cystitis és a prosztatagyulladás, illetve.

A bőr a tenyér és / vagy a talpon tud fejlődni apró, folyadékkal telt hólyagok, hogy néha tele van régi vér. Az érintett bőrfelületet le tudod szedni, és utánozzák psoriasis. A klasszikus megjelenés orvosilag nevezik keratoderma blennorrhagica.

A száj tudja fejleszteni nyílt sebek (fekélyek) A kemény és lágy szájpad, és még a nyelv. Ezek nem veszik észre a beteg, mivel ezek gyakran fájdalommentes. Gyulladás a vastagbél (vastagbélgyulladás) hasmenést okozhat, vagy genny vagy vér a székletben. Gyulladás az aorta (aortitis) látható egy kis betegek aránya, akik reaktív artritisz. Vezethet, hogy nem sikerült az aorta a szív, amely szívelégtelenséget okozhat. Az elektromos vezető út a szív is hegesedhet reaktív arthritis, ami szabálytalan szívverés (ritmuszavarok) előírhatja, hogy elhelyezése a szívritmus-szabályozó szívverés.