Orvostudomány


Hogyan kezelik reaktív artritisz?

A kezelés a reaktív arthritis alapul, ha azt manifesztálódhat a szervezetben. A ízületi gyulladás, betegek általában először nem szteroid gyulladáscsökkentő kezelés gyógyszerek (NSAID-ok). Ezek a gyógyszerek közé tartozik az aszpirin, indometacin (Indocin.), tolmetin (Tolectin), sulindac (Clinoril), piroxikám (Feldene.), és mások. Közül azok lehetséges mellékhatások a gyomor-bélrendszeri irritáció, beleértve a fekély és vérzés. Ezeket kell bevenni, hogy csökkentsék ezt a kockázatot. Kortikoszteroidok, mint például a prednizolon, hasznos lehet, hogy csökkenti a gyulladást, és használják a rövid távú kezelésére gyulladás reaktív arthritis. Ezek adható szájon át vagy injekció formájában a helyi közös. Ők is használják, hogy csökken ín gyulladás bizonyos formái az íngyulladás.

Szulfaszalazin (Azulfadine) már hatékonynak bizonyult néhány betegnél tartós reaktív arthritis. Lehetséges mellékhatások e sulfa-alapú gyógyszerek közé sulfa kiütés reakció és letörte a csontvelő. Ezért, vérképet is nyomon Azulfidine használják a hosszú távú.

Az agresszív gyulladás krónikus ízületi gyulladás reaktív arthritis, gyógyszerek, amelyek elnyomják az immunrendszer működését, beleértve a metotrexátot (Rheumatrex, Trexall), használnak. A metotrexát lehet szájon át injekcióban. Ez adott heti rendszerességgel, és rendszeresen figyelemmel kell kísérni a vérkép és a vér májműködést, mert a potenciális toxicitását a csontvelő és máj.

Reaktív artritisz számoltak be szövetség HIV fertőzött (AIDS vírus). Ebben az összefüggésben, immunszupresszió gyógyszert általában kerülendő, mert a súlyosbodásának veszélye a HIV betegség.

Szemgyulladás lehet enyhíteni a gyulladáscsökkentő csepp. Egyes betegek súlyos iritis szükség helyi injekciók kortizon, hogy megakadályozzák káros gyulladás a szem, vezethet vaksághoz.

A gyulladás körül a péniszt is segített a kortizon krémek (mint Topicort). Amikor a baktériumok fedeznek fel a bél vagy a vizeletben, antibiotikumok külön e baktériumok vannak megadva.