Orvostudomány


Mi az a rheumatoid arthritis (RA)?

Rheumatoid arthritis (RA) egy autoimmun betegség, okozza a krónikus ízületi gyulladás. Rheumatoid arthritis is gyulladást okoznak a szövetek az ízületek körül, valamint más szervek a test. Autoimmun betegségek betegségek, amelyek akkor jelentkeznek, amikor a szervezet szövetei tévedésből támadtak saját immunrendszer. Az immunrendszer tartalmaz összetett szervezet sejtek és antitestek célja általában az “Seek And Destroy” megszállók a test, különösen a fertőzések. Autoimmun betegségek antitestek a vérben, hogy a cél a saját test szöveteiben, hol lehet gyulladás. Mert hatással lehet több más szervek, a test, rheumatoid arthritis nevezik szisztémás megbetegedés és néha rheumatoid megbetegedés.

Míg a rheumatoid arthritis krónikus betegség, ami azt jelenti, évekig, beteg esetében a hosszú ideig tartó tünetmentes. Viszont, rheumatoid arthritis általában egy progresszív betegség, amely a potenciálisan közös rombolás és funkcionális fogyatékosság.

A közös pont, ahol két csont eleget mozgását lehetővé tegyék a testrészek. Arthritis azt jelenti, ízületi gyulladás. Az ízületi gyulladás a rheumatoid arthritis duzzanatot okoz, fájdalom, merevség, és bőrpír az ízületek. A gyulladás a rheumatoid megbetegedés is előfordul a szövetekben az ízületek körül, mint például az inak, szalagok, izom-és.

Egyes emberek rheumatoid arthritis, krónikus gyulladás vezet a megsemmisítése a porc, csont, és szalagok, okozó deformitás az ízületek. Kár, hogy az ízületek is előfordulhat elején a betegség, és a progresszív. Ráadásul, tanulmányok kimutatták, hogy a fokozatos károsodását az ízületek nem feltétlenül korrelál a fájdalom mértéke, merevség, vagy duzzanat jelen az ízületek.

A reumatoid artritisz gyakori reumás betegségek, befolyásoló mintegy 1.3 millió ember él az Egyesült Államokban, mai állása szerint népszámlálási adatok. A betegség háromszor gyakoribb a nők a férfiaknál. Ez sújtja az emberek minden versenyen egyaránt. A betegség bármely életkorban kezdődik, de leggyakrabban után kezdődik 40 év előtt 60 év. Néhány család, több tagot is érinthet, ami arra utal, hogy genetikai alapja a betegség.