Orvostudomány


Mi okozza a rheumatoid arthritis?

Az ok a rheumatoid arthritis ismeretlen. Annak ellenére, hogy a fertőző ágensek, például a vírusok, baktériumok, és gombák már régóta gyanús, Nincs már bizonyított, mint az ok. Az ok a rheumatoid arthritis egy nagyon aktív területen világszerte kutatás. Úgy tartják, hogy az a tendencia, hogy dolgozzon rheumatoid arthritis lehet genetikailag öröklött. Az is gyanítható, hogy bizonyos fertőzések vagy tényezők a környezetben esetleg kiváltó aktiválását az immunrendszer az arra hajlamos egyénekben. Ez a rosszul irányított immunrendszer támadja meg a szervezetet, akkor a saját szöveteit. Ez vezet a gyulladás az ízületek és néha a különböző szervek, a test, mint a tüdőben vagy a szem.

Függetlenül attól, hogy a pontos kiváltó, Az eredmény az immunrendszer, amely utat enged, hogy fejlessze a gyulladás az ízületek és esetenként egyéb szövetek a szervezet. Immunsejtek, úgynevezett limfociták, aktiválódnak és kémiai hírvivő anyagok (citokinek, mint például a tumor nekrózis faktor / TNF, interleukin-1/IL-1, és interleukin-6/IL-6) vannak kifejezve a gyulladt területeken.

A környezeti tényezők is úgy tűnik, hogy játsszon néhány szerepet okozó rheumatoid arthritisben. Például, a tudósok arról számoltak be, hogy a dohányzás növeli a fejlődő reumás ízületi gyulladás.