Orvostudomány


Hogyan kezelik a rheumatoid arthritis?

Nincs ismert gyógymód rheumatoid arthritis. Eddig, A kezelés célja a rheumatoid arthritis, hogy csökkentse az ízületi gyulladás és a fájdalom, maximalizálása ízületi funkció, és megakadályozzák a közös rombolás és a deformitás. A korai orvosi beavatkozás bebizonyosodott, hogy fontos javításának eredmények. Agresszív kezelése javíthatja funkció, stop károsodását ízületek, mint figyelni az X-sugarak, és megakadályozza a munka fogyatékosság. Optimális kezelés a betegség a folyamat kettős gyógyszer, pihenés, joint-erősítő gyakorlatok, közös védelem, és a beteg (és a család) oktatás. A kezelés testre szerint számos tényező, mint a betegség aktivitásának, típusú kötések érintett, általános egészségügyi, kor, és a beteg foglalkozása. A kezelés akkor a legsikeresebb, ha van közötti szoros együttműködést az orvos, beteg, és a családtagok.

Két osztályát gyógyszerek használnak kezelésére rheumatoid arthritisben: gyors hatású “első vonalbeli gyógyszerek” és lassan ható “második vonalbeli gyógyszerek” (más néven betegséget befolyásoló reumaellenes gyógyszerek vagy DMARD). Az első vonalbeli gyógyszerek, mint például az aszpirin és a kortizon (kortikoszteroidok), használnak a fájdalom és gyulladás csökkentésére. A lassan ható második vonalbeli gyógyszerek, mint az arany, metotrexát, és hidroxiklorokvin (Plaquenil), előmozdítása betegség elengedéséről és megakadályozza a fokozatos közös megsemmisítése, de nem gyulladásgátló szerek.

Mértéke pusztító rheumatoid arthritis változik között az érintett egyének. Akik nem gyakori, kevésbé romboló formáit a betegség, vagy betegség, amely elcsendesült év után a tevékenység (“kiégtek” rheumatoid arthritis) lehet kezelni a pihenés és a fájdalom-és gyulladáscsökkentő gyógyszerek önmagukban. Általában, viszont, funkciója javul és a fogyatékosság és a közös rombolás mértéke minimális, ha a feltétel a korábban kezelt második vonalbeli gyógyszerek (betegséget befolyásoló reumaellenes gyógyszerek), még hónapokon belül a diagnózis. A legtöbb embernek van szüksége agresszívebb második vonalbeli gyógyszerek, mint például a metotrexát, mellett a gyulladáscsökkentő szerek. Néha ezek a második vonalbeli gyógyszerek együttes alkalmazása. Egyes esetekben súlyos ízületi deformitás, műtétre lehet szükség.