Orvostudomány


Mi a közös törekvés?

A közös törekvés olyan eljárás, amelynek során steril tűvel és fecskendővel használják lefolyó folyadék a közös. Közös törekvésünk, jellemzően az irodát eljárás vagy az ágy mellett a kórházi betegek. Közös törekvésünk, orvosi néven arthrocentesis.

Mi a célja a közös törekvés?

Közös törekvés használni ahhoz, hogy ízületi folyadékból vizsgálat céljából a laboratóriumi. Elemzése ízületi folyadékból segíthet meghatározni okainak ízületi duzzanat vagy ízületi gyulladás, mint például a fertőzés, köszvény, és a rheumatoid megbetegedés. Ízületi folyadékból lehet vizsgálni fehérvérsejtszám, kristályok, fehérje, szőlőcukor, valamint a kulturált fertőzés kimutatására. Minden ilyen laboratóriumi paraméterek segíthet meghatározó oka egy bizonyos formája az ízületi gyulladás.

Közös törekvés is hasznos lehet az utak ízületi duzzanat és fájdalom. Eltávolítása ízületi folyadék, amely gyulladt is távolítsa el a fehérvérsejtek ezen belül forrásai enzimek lehet pusztító, hogy a közös. Alkalmanként, kortizon gyógyszerek befecskendezése a közös során a közös törekvés, hogy gyorsan enyhíti az ízületi gyulladás és tovább csökkenti a tüneteket.

Hogyan ízületi aspiráció végezni?

A bőr alatt az ízület sterilizált használjon folyékony, jellemzően jódoldat (Betadine). A helyi érzéstelenítőt használnak a térségben a közös; vagy a beadás, helyi folyadék fagyasztás, vagy mindkettő. A tűt a fecskendővel csatlakoztatott egészül ki az együttes egy folyadékot szívnak vissza (szívás) a fecskendőbe. Bizonyos feltételek mellett, Az orvos is beadni gyógyszert a közös követően folyadék eltávolítása. A tűt ezután eltávolítják, és a Band-Aid, vagy kötést helyezünk át a belépési pont.

Mik azok a komplikációk ízületi aspiráció?

Szövődményei ízületi aspiráció ritkán. A lehetséges szövődmények közé tartozik a helyi zúzódás, kisebb vérzés a közös, és a veszteség a pigment a bőrben, adta a tűt. Egy ritka, de súlyos szövődménye a közös törekvés fertőzés a közös (szeptikus arthritis).

Ha a kortizon-gyógyszerhasználat (kortikoszteroidok) juttatnak be a közös, További gyakori szövődmény a gyulladás a közös eredményeként a gyógyszer kristályosodó, zsugorodás (sorvadás) vagy elvesztése pigment a bőr az injekció beadásának helyén, emelkedett vércukorszint (rosszabbodása diabetes mellitus), és súlyosbodása már létező fertőzés a test más részén. Ha többszöri injekciózás kortikoszteroidokkal adják túl gyakran, lehetséges, hogy dolgozzon szisztémás mellékhatások (mellékhatások az egész szervezetben), mint a testsúlygyarapodás, puffadt arc és a törzs, és könnyen véraláfutás.