Orvostudomány


Mi történik a endoprotézis műtét?

Endoprotézis műtét során helyett egy elpusztult közösen egy ízületi protézis. A térd vagy csípő protézis műtétet, Az ízületi protézis állítja ki a fém és műanyag. Abban az esetben, endoprotézis a kézben, Az új közös leggyakrabban álló szilikon gumi vagy a beteg saját szövetei, mint például egy adag ín.

Endoprotézis műtét, néven arthroplasticán, nagyon gyakori. Minden évben, ortopéd sebész végez több ezer endoprotézis műtétek az Egyesült Államokban. (A legtöbb ilyen eljárások végre a nagy teherviselő ízületek, mint a csípő és a térd.) Endoprotézis műtét viszont tipikusan kezelésében súlyos arthritis, amely magában foglalja a kis ízületek a kéz.

A csípő és a térd kap a folyamatos stressz a járás, futás, sporttevékenység, vagy sérülés, és gyakrabban érinti a viselése porc (degeneratív ízületi gyulladás) mint a kéz ízületeket. Viszont, Az ízületek a kéz nem élmény a stressz a mindennapi használat, és mert a kéz ízületi kisebb, ezek a feszültségek koncentrálódnak egy kisebb felületű. A magas aránya stressz területhez is okozhat a sima ízületi porc viselni az évek során. Mivel a porc degenerálódik, A mögöttes csont kitéve. Ha a romlott közös mozog, csont dörzsöli után csont fájdalom okozása, duzzanat, korlátozása mozgás, és gyakran okozva darálásra vagy popping érzés. Továbbá, ízületi gyulladás által okozott gyulladás a szövetek bélés a közös gyakrabban érinti a kis ízületek a kéz és a csukló okoznak közös rombolás. A példák közé tartozik a rheumatoid arthritis és arthritis psoriatica.