Orvostudomány


Mik a tünetei és jelei az ízületi gyulladás a kéz és a csukló?

A leggyakoribb az arthritis tünetei a kezek közé tartozik a fájdalom, merevség, és duzzanat felett az ízületek. A fájdalom általában súlyosabbak, ha az ízület mozgatására. Ráadásul, mozgás, a közös gyakran korlátozott, mivel a fájdalom és ízületi kontraktúrák. Tünetek vezethet nehézséget mindennapos tevékenységek, beleértve árukapcsolás cipő, gombolódik gombok, nyitó tégelyek, vagy fordult a kulcs a zár.

Fizikai jelei az ízületi gyulladás a kéz terjednie a megjelenése az ízületek. Az ízületek leggyakrabban érintett degeneratív ízületi azok végein az ujjak. Duzzanat és dudorok, vagy a csomópontok, akkor fordulhat elő, a kis ízületek az alapterülete, a köröm. Ezek a dudorok nevezzük Heberden csomópontok és válhat rendkívül fájdalmas. A közös alján a hüvelykujj is duzzadtak csonttal sarkantyút és fájdalmat okozhat és deformitás. A közös megsemmisítése is vezet, súlyos fájdalom, ha a csípés ujjait és izgalmas erélyesen. Közös mozgás korlátozását is csökkenti a képességet, hogy markolat.

Csuklóját ízületi gyulladás fájdalmat okozhatnak a mozgás a csukló vagy a mohó és emelési. Csukló sor mozgás gyakran korlátozott az ízületi gyulladás. A betegek jellemzően tapasztalatok megkönnyebbülés, amikor a csukló stabilizálja a sín.

A reumatoid artritisz gyakran duzzanatot okoz, fájdalom, és merevség a csukló, valamint a kis ízületek közepén és alján az ujjak. Ez a betegség gyakran okoz kéz deformitások. Szöveti csomók úgynevezett reumás csomók is formánál az ízületek a kéz és a csukló. Az ízületek a kéz és a hüvelykujj is deformálódik, és amelyekre a megsemmisítése a támogató szalagok, hogy a kapzsi és zsugori mozgás nem lehetséges.

Hogyan betegek kézzel közös rendellenességeket értékelt?

A diagnózis a kéz ízületi problémák jellemzően értékelése tünetek, fizikális vizsgálat, és az x-ray megjelenése az ízületek. Vérvizsgálatot is néha hasznos az értékelési folyamat. Endoprotézis műtét válik kezelési lehetőség, ha jelentős együttes megsemmisítése és / vagy alakbeli jelen vannak.