Orvostudomány


Milyen műtéti lehetőségek? – ízületi aspiráció

Sebészeti lehetőségek közé

1. tisztítása, a rendkívüli porc és a csont, beleértve a csont eltávolítása sarkantyút,
2. fúzió a közös, és
3. endoprotézis műtét.

Az optimális műtéti izületi gyulladások kezelésére a kéz és a csukló változik betegenként, és alapul sok tényező. Ezek a tényezők közé tartozik a beteg életkora, kéz dominanciája, a foglalkoztatás, szintű fájdalom, funkcionális célok, és alapbetegség.

Mikor sebészi tisztítását együttes a legjobb alternatíva?

Sebészeti tisztítása a közös, vagy a mentési eljárás, általában végzik a korengedményes “elhasználódás” arthritis, ahol fájdalmas csont sarkantyút, vagy, azokban az esetekben a rheumatoid arthritis, ahol nagy mennyiségű gyulladásos szövet. Eltávolítása a csont sarkantyú különösen hasznos, ha az ízületi gyulladás jár az izületek, a végén az ujjak (distalis interphalangeal vagy DIP ízületek).

Mi a közös fúziós? Amikor ez a legjobb sebészeti lehetőség?

Fusion közös során el közös és műtéti “fixálási” A csont végét úgy, hogy a két csont gyakorlatilag eggyé válik szilárd csont. Ez az eljárás megszűnik az összes mozgást, hogy a közös és így megszünteti a fájdalmat. Az előny a fúzió fájdalmat, és a hátránya is megszüntetése mozgás az olvasztott közös, amelyek akadályozzák a funkció. Ez a műtéti lehetőség van fenntartva a betegek előrehaladott arthritis.

Közös fúziós általában a legjobb sebészeti lehetőség olyan betegeknél, akik a fiatalabb és nagyon aktív. Fiatalabb betegek nem jelöltek endoprotézis, mert a megnövekedett stressz kereslet az ízületek kísérő magasabb aktivitási szintet. Ez a fokozott stressz, a kereslet gyorsan elhasználódik az ízületi protézis.

Mikor endoprotézis műtét a legjobb sebészeti lehetőség?

Endoprotézis műtét kezében egy kiváló lehetőség kezelésére arthritis a kéz idősebb, alacsony aktivitás betegek és azok a rheumatoid arthritisben. Endoprotézis műtét adhat fájdalomcsillapítás, növelése ujját körű mozgás, és javítása kézi funkció.