Orvostudomány


A műtéti lehetőségek a különböző ízületek a kéz és a csukló

Kézi ízületi protézis műtétet lehetőségek eltérnek a meghatározott közös(-val) részt.

1. DIP ízületi (együttes legközelebb a ujjbeggyel): Ez a közös nem jó jelölt endoprotézis. A csontok nagyon kicsi, és nem tartja az implantátum nagyon jól. A legjobb kezelési lehetőség előrehaladott arthritis ezen együttes a fúziós. Kéz a funkció csak minimális mértékben veszélyezteti hiánya mozgás ezen együttes után egy fúziós eljárás, míg a fájdalom megkönnyebbült.

2. PIP ízületi (második közös az ujjbegyből): Endoprotézis gyakran fellépett a PIP közös. Kézi funkció, különösen a hatalom fogja, lehet akadályozni fúziós E közös. A kis és a gyűrűs ujj a legjobb jelölt a közös felváltását, mivel ezek a legfontosabb a teljesítmény megragadni. A mutatóujj nem jó jelölt egy PIP endoprotézis, hiszen ki kell bírnia oldalra erőket kísérő mozgások, mint a kulcs elfordításával és finom manipuláció tárgyak. Ezek az erők okoznak felesleges stressz a közös implantátum és ahhoz vezethet, hogy a korai implantátum törés.

Voltak több hamis (protetikai) ízületek Ajánlott PIP endoprotézis, de csak egy kiállta az idő próbáját. Az egyetlen nonexperimental PIP endoprotézis a szilikon interpositional arthroplasticán. Ezek a kötések készült szilikon gumi és rugalmas csukló közepén és szárak végein, amely helyezze be a tengely a csont, stabilitás biztosítása. A leggyakrabban használt szilikon implantátumok közös nevezzük a Swanson implantátum és a Sutter implantátum.

A legjobb eredményt a PIP-endoprotézis a rheumatoid arthritis és az idősebb, alacsonyabb aktivitású betegek.

3. MCP közös (harmadik közös az ujjbegyből): Osteoarthritis ritkán érinti az MCP ízületeket. A leggyakoribb szükséges közös csere ezt a közös a megsemmisítés rheumatoid arthritisben. Szilikon endoprotézis az MCP közös óta alkalmazzák a 1960-as és gyártott kiváló, hosszú távú eredményeket.

4. Thumb bazális közös (ahol a hüvelykujj megfelel a csukló): Ez a közös van kitéve nagyon magas hangsúlyozza a szokásos tevékenységek. Erők érezte csúcsán a hüvelykujj meg kell szorozni 12 alkalommal hatásukat a hüvelykujj alap, Így hajlamosító E közös viselése. Arthritis ennek az együttes nagyon gyakori, különösen a nők, és gyakran van szükség endoprotézis. Kísérletek szilikon cseréje ez az együttes még nem volt olyan sikeres, mint remélték miatt implantátum kudarc és csontlebomlást. Így, A leggyakoribb közös helyettesítési eljárást a hüvelykujj alap történik a természetes anyag. Az eljárás az úgynevezett keresztszalag rekonstrukció-ín közbeékelés eljárás (LRTI). Ez az eljárás használja a beteg saját ín, hogy stabilizálja a hüvelykujj és újra felszínre kerülnek a közös. LRTI stabilitást és a fájdalmat. Hosszú távú eredmények kiváló volt. Ez is nevezték az ín roll vagy “szardella” eljárás, mert az ín használt fodros, hogy megalapítsa a közös párna.

5. Csukló közös: A legtöbb beteg csuklóját az ízületi gyulladás a legjobban kezelni a sebészeti közös tisztító vagy fúzió, és nem endoprotézis. A legtöbb csukló-protézisek közös piacon jelenleg vizsgálati és használata rendkívül alacsony aktivitási osteoarthritisben szenvedő betegek esetében vagy a rheumatoid arthritis.

Összefoglalás

Arthritis a kéz és a csukló egy nagyon gyakori és összetett probléma, sok nonsurgical és sebészeti kezelési lehetőségek. Eldöntésében, hogy melyikük a legjobb alternatíva lehet szükség a készségek az elsődleges orvos, az ízületi gyulladás szakember (reumatológus), és / vagy egy ortopéd sebész.