Orvostudomány


Hogyan működik a beteget talpra után artroszkópia?

Után azonnal artroszkópos műtét, betegek álmosságot, különösen, ha általános érzéstelenítést használtak. Gyógyszerek alkalmazása ellenőrzése fájdalom, ha szükséges. Ha egy helyi érzéstelenítő használtak, lehet, hogy nincs fájdalom egyáltalán közvetlenül a beavatkozás után. Ha a gerinc, illetve regionális érzéstelenítő óta használják, nem lehet zsibbadás és gyengeség a végtag, amely fokozatosan megszünteti, mielőtt a beteg a hazaküldött.

A műtéti metszések a artroszkópia kis. Ezek általában több 5 mm (1/4 hüvelyk) bemetszések két oldalán a közös, amelyek bekötve a műtét után. A kötést is elnyeli egyes szövetek vízelvezető e seb oldalak. A kötést csak eltávolítani irányítása alatt a kezelő orvos vagy a nővér. Meg egyébként tartani lehetőleg száraz az első pár nappal a műtét után. A betegeknek tájékoztatniuk kell az orvosukat, iroda esetén azonnal dolgozzanak szokatlan ízületi fájdalom, duzzanat, bőrpír vagy meleg, vagy ha kárt okoz az érintett közös.

Néhány nappal azután, artroszkópia, betegek általában fogadja a pihenésre, és emeli a közös alkalmazása mellett jégakku, hogy a fájdalom és a duzzanat. Műtét után, a feladatot a program fokozatosan kezdett, hogy erősíti az izmokat körülvevő közös és megakadályozza a hegesedést (kontraktúra) A környező lágyrészek. A cél az, hogy visszaszerezze stabilitását és erejét a közös gyorsan és biztonságosan, miközben megakadályozza az kiépítése hegszövet. Ez a program fontos része a helyreállítási folyamat optimális kimenetele ennek az eljárásnak.