Orvostudomány


Hemodialízis, A veseelégtelenség kezelése

Bevezetés a hemodialízis

Hemodialízis a leggyakoribb kezelésére alkalmazott módszer a fejlett és állandó veseelégtelenség. Mivel a 1960-as évek, ha hemodialízis először vált betegségek kezelésére veseelégtelenség, mi már sokat tanultam, hogyan lehet a hemodialízis kezelések hatékonyságát és minimalizálja a mellékhatások. Az elmúlt években, tömörebb és egyszerűbb dialízis gépek tette otthoni dialízis egyre vonzóbb.

De még jobb eljárások és berendezések, hemodialízis továbbra is bonyolult és kényelmetlen kezelést igényel összehangolt erőfeszítést az egész egészségügyi team, beleértve a nefrológus, dialízis nővér, dialízis technikus, diéta specialista, és a szociális munkás. A legfontosabb az Ön egészségügyi team Önt és kedves családját. Által tanulni a kezelését, tud dolgozni az Ön egészségügyi team beadni magának a lehető legjobb eredményt, és akkor vezethet a teljes, Aktív élet.

ha a vesék nem

Egészséges vese tisztítsa meg a vérben azáltal, hogy megszünteti a felesleges folyadékot, ásványi anyagok, és hulladékok. Ők is, hogy a hormonok, hogy tartsa a csontok erős és egészséges vér. Ha a vesék nem, káros hulladékok épít fel a szervezetben, a vérnyomás emelkedhet, , és a szervezet megtarthatja a felesleges folyadékot, és nem elegendő a vörösvértestek. Amikor ez megtörténik, akkor kezelésre van szükség, hogy cserélje ki a munkáját a sikertelen vese.

hogyan működik a hemodialízis

Hemodializált, a vér szabad áramlását, Néhány uncia egy időben, egy speciális szűrő, amely eltávolítja a hulladékot, és extra folyadékok. A tiszta vér, majd visszatért a tested. Eltávolítja a káros hulladékok és extra só és a folyadék segít szabályozni a vérnyomást, és tartsa a helyes egyensúlyt a vegyi anyagok, mint a kálium és a nátrium a szervezetben.

Az egyik legnagyobb kiigazításokat meg kell tenni, amikor elindítja a hemodialízis kezelések követően szigorú menetrend. A legtöbb beteg megy a klinikára, a dialízis központ-három alkalommal egy héten 3 -hoz 5 vagy annál több órát minden látogatáskor. Például, lehet, hogy a hétfő-szerda-péntek műsorrendben vagy kedd-csütörtök-szombat menetrend. Lehet, ki kell választania egy reggeli, délután, vagy este műszak, a rendelkezésre állás függvényében és a kapacitás a dializáló készülék. Az Ön dialízis központ fogja magyarázni a lehetőséget a menetrendi rendszeres kezelések.

A kutatók felfedezése, hogy a rövidebb napi ülés, vagy hosszabb ülés végre egyik napról a másikra, míg a beteg alszik, hatékonyabb a hulladék eltávolítása. Újabb dialízis gépek teszik ezeket az alternatívákat gyakorlatiasabb otthoni dialízis. De a szövetségi kormány még nem alakított ki politikát kell fizetni több mint három ülés hemodialízis hetente.

Több középpontjában az ország tanítani az embereket, hogyan kell elvégezni a saját hemodialízis kezelések otthon. Egy családtag vagy barát, aki lesz a segítője is meg kell tennie a képzési, amely rendszerint legalább 4 -hoz 6 hét. Főoldal dialízis nagyobb rugalmasságot biztosít az Ön dialízis menetrend. Az otthoni hemodialízissel, Az idő minden egyes ülés és az ülés száma hetente változó lehet, de meg kell fenntartani, menetrend azáltal, hogy magát a dialízis kezelés, amilyen gyakran csak kapnának azok a dialízis egység.