Orvostudomány


Mi az Asperger-szindróma?

Asperger-szindróma, néven is ismert betegség, vagy az Asperger-szindróma Asperger egyik csoportja a neurológiai fejlődés zavarai, amelyek hatása az egyén viselkedése, nyelvhasználat és a kommunikáció, és mintázata a szociális interakciók. Asperger zavar jellemzi, mint az egyik autizmus spektrum zavarok (, amely szintén tartalmaz autista rendellenesség, Jobb zavar, gyermekkori betegség széthúzó, és mindent átható fejlődési zavar, nem meghatározott [PDD-NOS]), bár Asperger-szindróma kell tekinteni az enyhébb, vagy magasabb működő, körét a spektrum. Még mindig van némi vita arról, hogy Asperger-szindróma kell tekinteni, mint önálló klinikai egység, vagy egyszerűen csak képvisel magas működő formája az autizmus. Az emberek az Asperger-szindrómás normális, hogy átlagon felüli intelligenciával, de jellemzően nehézségeket okoz a szociális interakciók, és gyakran átható, elnyelő érdekek speciális téma.

Asperger-szindróma nevű Dr. Hans Asperger, egy osztrák gyermekgyógyász, aki elsőként írta le a feltétel 1944. Dr. Asperger leírt négy fiú, aki megmutatta “Egy az empátia hiánya, kis képes barátságokat, egyoldalú beszélgetés, intenzív felszívódását a különleges érdeklődésre számot tartó, és ügyetlen mozgások.” Miatt megszállott érdekek és ismeretek bizonyos tantárgyakat, nevezte a fiúk “kis professzorok.” Az Amerikai Pszichiátriai Társaság (APA) elismert Asperger zavar, mint egy adott szervezet és megjelent diagnosztikus kritériumai a diagnosztikai és statisztikai kézikönyve Mentális zavarok-IV (DSM-IV) -ben 1994. Legutóbb, jelentős mérlegelést követően ajánlott az APA “subsuming” Asperger-zavar a autizmus spektrum zavarok a következő kiadás DSM-V, azonban nem történt jelentős tudományos vita tekintetében ez a határozat, és mivel ez a kiadás nem várható, hogy elfogadott és megjelent-ig 2013, nem lesz több vita az ügyben.

Ma, Sok a terület szakértői hangsúlyozzák a különleges ajándékokat és pozitív aspektusait Asperger-szindróma és úgy vélik, hogy képviselje a különböző, de nem feltétlenül hibás, gondolkodás. Pozitív tulajdonságai emberek Asperger-szindróma volna le, mint hasznos sok szakma, és egy olyan:

* a megnövekedett képessége, hogy összpontosítson részletek,

* A kapacitás kitartani sajátos érdekeit anélkül, hogy megingott a mások által’ vélemények,

* képes az önálló munkavégzésre,

* elismerése, hogy a minták is hiányzott a mások által,

* intenzitás, és

* eredeti gondolkodás.

Dr. Temple Grandin, neves mérnök, szerző, és a professzor, aki szenved, az Asperger betegségben úgy véli, hogy az ő állapota már olyan eszköz a szakmai életben.

Bár a diagnózis Asperger-szindróma nem lehetséges anélkül, hogy közvetlen vizsgálatára és megfigyelésére egyéni, azt javasolta, hogy néhány szerző számos sikeres történelmi alakok lehettek Asperger-szindróma, beleértve a Mozart, Albert Einstein, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, és Marie Curie. Természetesen, végleges diagnózis a történelmi figurák, Asperger-szindróma nem lehetséges, és sok a tulajdonságok kiállított emberek Asperger-szindróma is előfordulhat, mert a szellemi tehetség, vagy akár Attention Deficit Disorder (ADD).