Orvostudomány


Mi okozza az Asperger-szindróma?

Ha valaki elfogadja a következtetést, hogy Asperger-szindróma az egyik autista zavarok, akkor az okai Asperger-szindróma lenne várható, hogy az ugyanaz, mint az okok az autizmus. A pontos okok autista zavarok nem állapították meg, bár egy örökletes (genetikai) összetevő úgy tűnik, hogy az érintett. Támogatása ezt az elképzelést az a tény, hogy Asperger-szindróma Megfigyelték, hogy a családokban. Egyes esetekben, autista zavarok összefüggésbe hozható a mérgező kitettségek, teratogének, problémák terhesség vagy szülés, és prenatális fertőzések. Ezek a környezeti hatások léphetnek fel közösen, hogy módosítsa vagy növelheti a súlyosságát az alapvető genetikai hiba.

Egyes szerzők úgy vélik, ok-okozati szerepét a vakcina expozíció (különösen a kanyaró vakcina és a thimerosal, A higany tartósítószerként használt egyes oltóanyagok) az autizmus. Viszont, túlnyomó többsége epidemiológiai bizonyítékok azt mutatják, nincs bizonyíték az egyesület között oltások és az autizmus, és a szakértők hitelét ennek az elméletnek.

Milyen gyakori az Asperger-szindróma?

Asperger-szindróma 5 szor gyakoribb fiúk, mint a lányok. Az elmúlt években, száma az autizmus spektrum zavarok drámaian megnőtt az USA-ban. Az oka a növekedés nem teljesen egyértelmű, de ez valószínűleg annak tudható be mind a javításokat és módosításokat a diagnosztikai folyamat eredményeként a növekedése a gyermekek száma is azonosított, valamint némi valódi incidenciájának emelkedése volt megfigyelhető a tünetek önmagukban. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy 1 ki minden 110 gyermek az Egyesült Államokban van egy autizmus spektrum zavar.

Asperger-szindróma következtében a becslések szerint befolyásolják 2.5 ki minden 1000 gyermek, alapján az összes gyermekek száma autisztikus tünetek.