Orvostudomány


Mik a tünetei az Asperger-szindróma?

Társadalmi-viselkedési tünetek kezdődik, már csecsemőkorban. Jellemző különbségek láthatók a társadalmi fejlődés, ezek a változások azonban nehéz azonosítani a kisgyermekek és lehet tulajdonítani a másik feltétel, vagy nem ismert a kóros. A legtöbb esetben az Asperger-szindróma azonosítását, ha a gyermek iskolás korú vagy idősebb; vizsgálatok azt mutatták, átlagos életkora a diagnózis idején a 11 év. Néhány tünet, hogy a jelen lehetnek a:

* hiányzik a társadalmi tudatosság;

* érdektelenség a társas /, hogy barátok;

* nehézségekbe ütközhet és fenntartása barátságok;

* képtelenség arra következtetni, a gondolatok, érzések, vagy érzelmek mások;

* sem nézte túl szándékosan vagy szemmel való érintkezés elkerülése;

* nem változó arckifejezés, vagy használja a túlzó arckifejezéseket;

* használatának hiánya, vagy megértés a gesztusok;

* nem tartása interperszonális határokat;

* szokatlanul érzékeny a zajokra, érintés, szagokat, íze, vagy vizuális ingerekre;

* rugalmatlansága és túlzott ragaszkodás vagy függés rutinok; és

* sztereotípiák és az ismétlődő minták, mint a motor tapsolást vagy kar integet.

Egy másik meghatározó jellemzője az Asperger szindróma jelenléte perseverative és rögeszmés érdekek speciális téma (mint az autók vagy a vonatok, vagy még szűkebb témákban, mint a porszívó), amelyek lehetnek nagyon érdekli mások.

* Ezek az érdekek szokatlanul ismétlődő és intenzív, mint más gyermekek érdekeit.

* Speciális vagy szűk érdeke marad a hangsúly a gyermek érdekét és beszélgetést tett erőfeszítések ellenére átirányítani a gyermek figyelmét.

Nyelvi fejlődés gyermekek Asperger-szindróma általában normális, ellentétben más autista feltételek. Gyermekek Asperger-szindrómás normális pontszámot tesztek a nyelvi funkció járó szókincs, szintaxis, és nyelvtan. Valójában, Egyes szakértők szerint a jelenléte a normális nyelvi fejlődés megkülönböztetni Asperger-szindróma a nagy működő autizmus. Viszont, felhasználására vagy alkalmazására a nyelvi készségek megváltozik az emberek az Asperger-szindróma:

* A beszéd lehet zavaros, vagy nem releváns, hogy a vita, vagy azok középpontjában is elszántan azok meghatározott érdeklődési terület (lásd fentebb) A beszélgetések.

* Változások a hang és beszéd (például, túl hangosan beszél, vagy drámaian, segítségével invariáns hangot, hangos pályán, beszéd túl gyorsan vagy túl lassan) Az is látható,.

* Nyelv szó szerinti értelmezése, és nehézségeket okozhat a tolmácsolás nyelv egy adott kontextusban.

* Vannak nehézségek a finom nyelvhasználat, mint irónia vagy szarkazmus.

Az iskolában, gyermekek Asperger-szindróma általában az Excel a gépies tanulás gyakran szükséges a korai évfolyamokon. Ahogy öregszenek, ezek több nehézségbe ütközhetnek az iskolában jellege miatt az olvasás szövegértés és írásbeli feladatok. Speciális oktatás támogatása néha, de nem mindig, szükséges.

Néha, emberek Asperger betegség más kapcsolódó pszichiátriai betegségben vagy bizonyíthatja, hogy a viselkedés jellemző egyéb feltételeket. Néhány gyakori kapcsolódó feltételek az alábbiak (de ezek nem mindig jelen):

* Figyelem hiperaktivitás (ADHD)

* Szorongásos zavar

* Ellenzéki dacos betegség vagy más zavaró viselkedési zavarok

* Depresszió vagy más hangulati rendellenességek