Orvostudomány


Hogyan diagnosztizálják Asperger-szindróma?

Diagnózis alapján interjúk és megfigyelés az egyes interjúk mellett a saját családtagjait, és néha a tanárok, illetve tanácsadók. A diagnosztikai és statisztikai kézikönyve Mentális zavarok, 4én. Kiadás, ismert, mint a DSM-IV, jelenik meg az Amerikai Pszichiátriai Társaság és magában foglalja a diagnosztikus kritériumokat az összes elismert pszichiátriai.

A DSM-IV specifikus diagnosztikus kritériumok Asperger-szindróma (lásd alább). Viszont, felülvizsgálatát a DSM-IV jelenleg folyamatban van, egy 5. kiadás (DSM-V) tervezett közzététel 2013. Szerint a tervezet iránymutatás elbírálás alatt vannak, Asperger-szindróma felveszik ugyanazon diagnosztikai csoportba autista emberek és átható fejlődési rendellenességek. Amíg az új iránymutatások hivatalosan elfogadott, A diagnosztikai iránymutatások a 4. kiadáshoz még elfogadott.

Szerint a DSM-IV, A hat diagnosztikus kritériumai Asperger-szindróma az alábbiak. A személy köteles a kiállítás:

1. Minőségi értékvesztés a társadalmi interakció, megnyilvánuló legalább kettőt a következő:

1. Jelzett károsodások használatának több verbális viselkedést, mint a szem-a szem tekintete, arckifejezés, testtartás, és gesztusok szabályozni a társadalmi interakció

2. Kialakításának elmulasztása peer kapcsolatok megfelelő fejlettségi szintet

3. Hiánya a spontán kíván megosztani élvezetéhez, kamat vagy eredmények másokkal, (például, hiányával bemutató, így, vagy rámutatva tárgyak érdekes más emberek)

4. Hiányzó szociális vagy érzelmi kölcsönösség

2. Tiltott ismétlődő és sztereotip viselkedésminták, érdekek és tevékenységek, megnyilvánuló legalább az alábbi:

1. Felölelő gondja egy vagy több sztereotip minták és korlátozott az érdeklődés, hogy a kóros akár intenzitása vagy fókusz

2. Úgy látszik, rugalmatlan ragaszkodás bizonyos, nem funkcionális rutinok vagy rituálé

3. Sztereotip és repetitív motoros modorát (például, kézzel vagy ujjal csapkodó vagy csavaró, vagy komplex egésztest-mozgások)

4. Perzisztens gondja részekkel tárgyak

3. A zavar oka klinikailag jelentős károsodások a társadalmi, foglalkozási, vagy más fontos funkciók romlását okozza.

4. Nincs klinikailag jelentős általános késedelem nyelven (például, Egyetlen szót használják az életkor 2 years, kommunikatív mondatok az életkor 3évs)

5. Nincs klinikailag jelentős késés a kognitív fejlődés és a fejlesztés életkornak megfelelő önsegítő képességek, adaptív viselkedés (más, mint a társadalmi interakció) és kíváncsiság a környezet gyermekkorban.

6. Kritériumok nem teljesülnek, egy másik különleges átható fejlődési zavar vagy skizofrénia.