Orvostudomány


Mi az azbeszt?

Azbeszttel kapcsolatos betegségek

* Az azbeszt a természetben előforduló ásványi anyag, amely összefüggésbe hozták az emberi tüdő.

* Három típusa van az azbeszttel kapcsolatos tüdőbetegség; hegesedés (azbesztózist), rák és a nem rákos megbetegedése a szövet bélés a felületen a tüdő (mellhártya-betegség), és a tüdőrák.

* Minden formáját azbeszt növeli a tüdőbetegség.

* Kezelése azbeszttel kapcsolatos betegségek tartoznak azok a megfelelő oltások, kezelése tüdőfertőzések, dohányzásról való leszokás, és felhasználása az oxigén, ha szükséges.

* Ha az azbeszt-gyanús egy épület, egy szakértő azbeszt csökkentést kell konzultálni ellenőrzés, helyesbítés, és karbantartás.

Az azbeszt-család természetesen előforduló vegyületek szilícium-dioxid (hasonló, de nem ugyanaz, mint, A szilícium-dioxid az ablaküveg és a számítógépes chipek). Ezek az anyagok formájában szálakat különböző formájú és méretű, és megtalálható a földön. Három általában elérhető típusú azbeszt; krizotil (fehér azbeszt), amozit (barna azbeszt), és Krokidolitból (kék azbesztet). Mind a három összefüggésbe hozták a rákos és nem rákos tüdőbetegség.

Azbesztet használtak fel gyakran a különböző építési anyagok szigetelés és a tűzgátló. Ma, megállapítást nyer, leggyakrabban a régi házak – A csövek, kemencék, tetőzsindely, papírmasé, texturált festékek, bevonóanyagok, és padlóburkoló lapok.