Orvostudomány


Mik a fajta azbeszttel kapcsolatos tüdőbetegség?

Tüdőbetegség a azbesztexpozíció lehet osztani három fő típusa: 1) azbesztózist, 2) betegsége a bélés a tüdő (mellhártya), és 3) tüdőrák.

1. Azbesztózis egy olyan folyamat, széleskörű a tüdő hegesedése.

2. Betegség a bélés a tüdő, az úgynevezett mellhártya, a különböző jelek és tünetek, és az eredménye a gyulladás és a keményedés (meszesedés) és / vagy megvastagodása a nyálkahártya szöveti.

3. Tüdőrák, sem a belső részeket a tüdő vagy a külső burkolat (mellhártya).

Az összes általánosan elérhető kereskedelmi formák azbeszt összefüggésbe kerültek rákos és nem rákos tüdőbetegség.

Azbeszttel összefüggő tüdőbetegség fordult elő nagyon magas áron közepe táján a 20. század, amikor a betegek, akik ki voltak téve évtizeddel korábban azbeszt végül kifejlesztett betegség. Brit azbesztnek kitett munkavállalóknak az elsők között voltak, akik figyelték, hogy a tüdőrák kapcsolatos azbeszttel.

A legtöbb jelenlegi beteg egyszer kitéve azbeszt:

* Bányászati,

* malmok,

* gyárak, vagy

* otthonok az azbeszttel, vagy a folyamat során, telepítése, vagy eltávolítása azbeszt, vagy takarítás közben tételek megrakott azbesztpor.

Egyes dolgozók vannak kitéve a magas koncentrációban található azbeszt:

* autószerelő,

* Kazán,

* építés,

* pipefitting,

* pénzmosók az azbeszttartalmú ruházat.

Folyamatos expozíciós forrásait az azbeszt eltávolítása és általános építőipar. Között eltelt azbesztexpozíció és a rák kialakulása általában 20 vagy több év.

A halálozások száma a azbesztózis nőtt az elmúlt két évtizedben, de, úgy tűnik, plató miatt nagyobb figyelmet a kockázatokra.