Orvostudomány


Mik a tünetei az ascites?

Lehet, hogy nem okoz tüneteket kapcsolódó hasvízkór, különösen, ha enyhe (általában kevesebb, mint a 100 - 400 ml felnőtteknek). Ahogy egyre több folyadék halmozódik fel, megnövekedett hasi heveder és mérete gyakran látható. Hasi fájdalom, kényelmetlenség, és a puffadás is gyakran tekintik ascites nagyobb lesz. Légszomj is megtörténhet nagy hasvízkór a megnövekedett nyomást a membrán és a migráció a folyadék az egész membrán okozó mellkasi folyadékgyülem (folyadék körül a tüdők). A kozmetikázott disfiguring nagy pocak, miatt ascites, Szintén közös problémái néhány beteg.

Melyek a kockázati tényezők ascites?

A leggyakoribb oka a hasvízkór is májcirrózis. Sok a kockázati tényező ascites és cirrhosis hasonló. A leggyakoribb kockázati tényezők között a hepatitis B, hepatitis C, és hosszú ideje alkoholfogyasztás. Egyéb lehetséges kockázati tényezők kapcsolatos egyéb keretfeltételek, mint például a pangásos szívelégtelenség, malignitás, és vesebetegség.

Mi az ascites?

* Ascites utal kóros felhalmozódása folyadék a hasi (hashártya-) üreg.

* A leggyakoribb oka a hasvízkór is májcirrózis.

* Kezelése ascites függ az alapjául szolgáló ok.

Ascites van a folyadék felhalmozódása (Általában savós folyadék, amely egy halvány sárga, tiszta folyadék) A hasi (hashártya-) üreg. A hasüregben található, a mellkas alatt üreg, elválasztva azt a membrán. Ascitic folyadék számos forrás, például májbetegség, rák, pangásos szívelégtelenség, vagy veseelégtelenség.