Orvostudomány


Melyek a komplikációk a hasvízkór?

Egyes szövődmények ascites összefüggésben lehet a mérete. A folyadék felhalmozódása okozhat légzési nehézségeket a sűrített a rekeszizom és kialakulását mellkasi folyadékgyülem.

Fertőzések másik súlyos szövődménye a hasvízkór. A betegek hasvízkór kapcsolódó portális hipertenzió, baktériumok a bélben spontán módon támadják meg a peritonealis folyadékban (ascites) és okoz fertőzést. Ez az úgynevezett spontán bakteriális peritonitis vagy SBP. Antitestek ritkák ascites és, ezért, Az immunválasz a ascitic folyadék nagyon korlátozott. A diagnózis SBP történik végez paracentézis és elemzi a folyadék számának fehérvérsejtek vagy bizonyítékokat baktériumok növekedését.

Hepatorenalis szindróma ritka, de súlyos és potenciálisan halálos (az átlagos túlélési arány tól 2 hét kb 3 hónap) szövődménye ascites kapcsolatos májzsugor vezető progresszív veseelégtelenség. A pontos mechanizmusa ennek a szindrómának nem ismert, de eredhetnek változását folyadékok, csökkent véráramlás a vesék, túlzott diuretikumok, és igazgatása kontrasztok vagy gyógyszerek, amelyek károsak lehetnek a vese.

Lehet ascites kell akadályozni?

A megelőzés a hasvízkór nagyrészt magában megakadályozza a kockázati tényezők az alapul szolgáló feltételek vezető ascites.

A betegek ismert előrehaladott májbetegségben és cirrózis bármely ok, elkerülése alkohol bevitel jelentősen csökkentheti annak kockázatát, alkotó ascites. Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek [ibuprofen (Advil, Motrin, stb)] is korlátozni kell a cirrhosisban, mert azok csökkentik a vér áramlását a vesék, így, korlátozzák a só és víz kiválasztását. Betartása étkezési só korlátozások is egy egyszerű megelőző intézkedést, hogy csökkentse ascites.