Orvostudomány


Mi okozza Hirschsprung kór?

Hirschsprung-betegség alakul ki, mielőtt egy gyermek született. Rendszerint, idegsejtek nő a baba bél után nem sokkal a baba elkezd növekedni az anyaméhben. Ezek az idegsejtek nőnek le a tetejét a bél egészen a végbélnyílás. A Hirschsprung kór, Az idegsejtek növekedése megáll, mielőtt azok elérnék a végén.

Senki sem tudja, miért az idegsejtek növekedése megáll. De azt tudom, hogy nem az anya hibája. Hirschsprung a betegség nem okozza az anya semmit sem, míg terhes volt.

Egyes gyermekek Hirschsprung a betegség más egészségügyi problémák, mint például a Down-szindróma és más ritka betegségek.

Miért Hirschsprung-kór okozhat székrekedést?

Rendszerint, izmok a bélben nyomja székletben, hogy a végbélnyílás, ha széklet elhagyja a testet. Speciális idegsejtek a bélben, úgynevezett ganglion sejtek, hogy az izmok push. Egy személy Hirschsprung kór nem ezen idegsejtek utolsó részében a vastagbél.

Az egészséges vastagbél: Idegsejteket találtak a bélben.

Hirschsprung kór vastagbélbe: Idegsejtek hiányzik az utolsó rész a bélben.

Kép Hirschsprung kór vastagbélbe

Egy személy Hirschsprung kór, Az egészséges izmok a bél nyomja meg a székletben, amíg el nem éri az a része nem az idegsejtek. Ezen a ponton, A széklet megáll. Új székletben, majd kezd verem ki mögötte.

Előfordul, hogy a ganglion sejtek hiányoznak az egész vastagbelet, sőt része a vékonybél előtt. Amikor a beteg szakaszt eléri, vagy magában a vékonybél, ez az úgynevezett hosszú távú szegmens betegség. Amikor a beteg a rész csak egy része a vastagbélbe, ez az úgynevezett rövid távú szegmens betegség.