Orvostudomány


Mik “májfolt” vagy “kor foltok”?

“Máj foltok” vagy “kor foltok” a közös neve a sötétebb foltok láthatók felnőttek, gyakran a háton és a kezek. Kifejezés “máj helyszínen” valójában egy helytelen elnevezés, mivel ezek a foltok nem okozta májbetegség vagy májbetegség. Míg a szeplők jelennek meg hajlamosak idővel, ezek nem önmagukban jele az öregségi. Helyette, úgy tűnik, általában a napsugárzásnak kitett területeken, inkább az emberek, akik a genetikai hajlam, hogy dolgozzon nekik. Így, ezek semmiképpen sem pusztán az életkor függvényében.

Ezek a foltok csak a lentigo típusú szeplő, hogy gyakran látható a bőrön, az idősebb felnőttek, akiknek kórtörténetében napozás.

Néha, idős emberek, akik ezeket a lentigo típusú szeplők is felmerült, barna, mogorva léziók nevű seborrheás keratózisokra környékén ugyanazokat a területeket. Seborrheás keratózisokra is jóindulatú (nem rosszindulatú) szaporodását a bőr. Néhány betegnél nevezzük ezeket a növedékek “barnacles” vagy “Rice Krispies.” Bár ezeket a leggyakrabban középbarna, ezek eltérő színű terjedő bárhol a világos rozsdabarnától a fekete. Előforduló különböző méretű, is, kezdve bárhol egy töredéke egy hüvelyk (vagy a centiméter) egy inch (2.5 cm) átmérőjű. Jellemzően, ezek szaporodását körülbelül akkora, mint egy ceruza radír vagy kissé nagyobb. Néhány keratosisok kezdődik, mint egy sima lentigo és fokozatosan növelni és megvastagodhat alkotnak seborrheás keratosis.

A kötődhetnek seborrheás keratózis az ő viaszos, megragadt-on, zsíros meg. Úgy néznek ki, mint azok, melyeket vagy már beillesztett a bőrön vagy olyanok, mint a DAB olvasztott barna gyertyaviasz, hogy leesett a bőrön. Seborrheás keratosisok léphet fel ugyanazokon a területeken, mint szeplő. Seborrheás keratózisok is gyakoribb azokon a területeken, napozás, de akkor is előfordulhat, V. védett területek. Amikor először megjelennek, A kinövéseket általában kezdődik meg egy időben a kis dudorok durva. Végül is, azok vastagszik, és dolgozzon ki egy durva, szemölcsös felület.

Seborrheás keratózisok elég gyakori, különösen éves kor után 40. Szinte mindenki esetleg dolgozzon legalább néhány seborrheás keratosisok azok teljes élettartama alatt. Ezeket nevezik a “barnacles az öregség.”