Orvostudomány


Mi az az orvosi jelentése szeplő?

Igaz szeplő jelent alapvetően nem jelentenek egészségügyi kockázatot egyáltalán. Ezek mind teljesen ártalmatlanok. Nem rákos, és általában nem válnak rákos.

Ritka aggályok merülhetnek fel szeplők azok kapcsolódó egyéb betegségek, mint a xeroderma pigmentosum és neurofibromatózisban vagy ha zavarosak a következő, súlyosabb feltételek:

* Lentigo maligna (“malignus folt”): Ez egy gyakori meglehetősen felületes bőrrák fordul elő, hogy általában az arcán idősebb felnőttek, akik korábban jelentős napozás. Folyamán a hónapokig vagy évekig, ez a feltétel, ha nem kezelik, érdekében egy sokkal agresszívabb fajta rosszindulatú melanoma nevű lentigo maligna. Vannak, persze, több száz rendes arc szeplős minden olyat, amely potenciálisan malignus. Egy egyszerű hivatalban lévő teszt úgynevezett bőr biopszia segíthet diagnosztizálni lentigo maligna.

* Melanóma: Ez nagyon veszélyes bőrdaganat jelenhetnek meg még fiatalok és a testrészeket, amelyeket a napfénynek kitett, valamint azok, amelyek védettek.. Míg a pontos oka a melanoma nem teljesen ismert,, ultraibolya sugárzás (különösen az UVA) Ismert, hogy szerepet játszik. Melanoma is keletkezhet a korábban szokásos vagy pigmentált anyajegy helyszínen, hogy már sok éve jelen lévő, illetve az élethosszig tartó. Melanoma is ered teljesen normális bőr nélkül, nyilvánvaló már létező mol. Képest jóindulatú (jóindulatú) szeplő, melanoma általában nagyobb, sötétebb, és több szabálytalan alakú és színű változatok.. A legtöbb melanoma valójában lapos, és nem merült fel sokan hajlamosak helytelenül feltételezik.

* Bazális sejtes carcinoma: Ez a leggyakoribb a bőrrák. Ezek általában gyöngyház, rózsaszín vagy vöröses színű, és könnyen vérezni kezd. Pigmentált bazális sejtes karcinóma egy olyan típusú basalsejtes azzal összetéveszthető egy szeplő vagy seborrheás keratosis miatt barna vagy sötét színű. Egy egyszerű nevezett eljárás a bőr biopszia segíthet diagnosztizálni a növekedés.