Orvostudomány


Kezelés szájüregi rák

Megállóhelyek

Ha a szövettani vizsgálat azt mutatja, hogy a rák van jelen, orvosa tudnia kell a színpadra (mértékben) Az a betegség tervezni a legjobb kezelést. A színpad mérete alapján a tumor, hogy a rák és a, ha igen,, ha igen, milyen testrészek.

Staging szükség lehet laboratóriumi vizsgálatok. Is magában endoszkópia. Az orvos használja a vékony, megvilágított cső (endoszkóp) hogy ellenőrizze a torkod, légcső, és a tüdőben. Az orvos az endoszkóp segítségével beilleszti az orra vagy a szája. Helyi érzéstelenítést használnak, hogy megkönnyítsék a kellemetlen érzést, és akadályozza meg Szájbetömés. Néhány ember is lehet egy enyhe nyugtatót. Néha az orvos használja az általános érzéstelenítés, hogy egy személynek aludni. Ezt a vizsgát lehet tenni egy orvosi rendelő, ambuláns klinika, vagy a kórházi.

Az orvos, hogy egy vagy több képalkotó vizsgálatok megtanulni, hogy a rák:

* Fogászati x-sugarak: Egy x-ray az az egész szája bizonyítani tudja, hogy a rák átterjedt az állkapocs.

* Mellkas röntgen: Képeket a mellkas és a tüdő bizonyítani tudja, hogy a rák átterjedt ezekre a területekre.

* CT-vizsgálat: Egy röntgengép kapcsolódik a számítógéphez vesz egy sor részletes képek tested. Kaphat injekciót a festék. Daganatok a szájban, torokban, nyak, vagy máshol a szervezetben jelenik meg a CT-vizsgálat.

* MRI: Egy erős mágnes kapcsolódik a számítógépet használnak, hogy részletes képet a tested. Az orvos véleménye szerint e kép a monitoron és kinyomtathatja azokat film. MRI tudja mutatni, hogy a szájüregi rák átterjedt.

Kezelés

Sokan a szájüregi rák szeretnénk, hogy aktívan vegyenek részt abban, hogy döntéseket hozzanak az orvosi ellátás. Természetes, hogy meg akarják tanulni, minden, amit erről a betegség és a kezelés választások. Viszont, sokk és stressz után a diagnózis, hogy nehezen hiszem, mindent szeretne kérni az orvos. Gyakran segít egy listát kérdéseket, mielőtt időpontot. Annak érdekében, hogy emlékezzen, mit mond az orvos, Ön feljegyzéseket, vagy rákérdez, hogy akkor használja a magnót. Ön is szeretné, hogy egy családtag vagy barát magával, ha beszél az orvos — hogy vegyenek részt a vitában, hogy jegyzetek, vagy csak hallgatni.

Az orvos utalja be a szakember, vagy lehet kérni az áttétel. Szakemberek, akik a szájüregi rák kezelésére is és Szájsebészeti sebészek, otolaryngologists (fül, orr, és a torokban orvosok), Orvosi onkológusok, sugárzás onkológusok, és a plasztikai sebészek. Akkor lehet hivatkozni, hogy egy csapat, amely magában foglalja szakemberek műtét, sugárkezelés, vagy kemoterápia. Más egészségügyi szakemberek, akik dolgoznak a szakemberek, mint a csapat is egy fogorvos, beszéd patológus, élelmezési szakértő, és a mentális egészség tanácsadó.

Szerzés egy második vélemény

A kezelés megkezdése előtt, akkor érdemes lehet egy második véleményét a diagnózis és a kezelési terv. Egyes biztosítótársaságok szükséges egy második szakvélemény; mások is kiterjedhet egy második véleményt, ha Ön vagy orvosa kéri.

Felkészülés a kezelésre

A választás kezelés függ elsősorban az Ön általános egészségi, ha a szájában, vagy oropharynx a rák kezdett, a méret a tumor, és hogy a rák. Orvosa tudja leírni a kezelést választásokat és a várt eredmények. Akkor azt szeretné, hogy milyen hatással lehet a kezelés szokásos tevékenységek, mint például nyelési és beszéd, és hogy ez meg fog változni, ahogy nézel. Ön és orvosa együtt tud működni, hogy dolgozzon ki egy kezelési tervet, amely megfelel az Ön igényeinek és személyes értékek.

Önnek nem kell feltenni minden kérdést vagy nem érti meg minden választ egyszerre. Lesz más esélye, hogy kérdezze meg orvosát, hogy magyarázza a dolgokat, hogy nem egyértelmű, és kérjen több információt.