Orvostudomány


Leukémia tünetei

Tünetek

Mint minden vérsejt, leukémiás sejtek utazás a testen keresztül. A tünetek a leukémia számától függ a leukémiás sejtek, és ezek a sejtek gyűjtése a testben.

Krónikus leukémia nem lehet tünetei. Az orvos meg a betegség során a rutin vérvizsgálat.

Emberek akut leukémia általában megy a doktor, mert rosszul. Ha az agy érintett, Lehetnek fejfájás, hányás, zűrzavar, elvesztése izom-szabályozás, vagy görcsrohamok. Leukémia is hatással lehet a többi testrész, például az emésztőrendszer, vese, tüdő, szív, vagy a herék.

Gyakori tünet a krónikus vagy akut leukémia lehetnek:

* Duzzadt nyirokcsomók, hogy általában nem fáj (különösen a nyirokcsomók a nyaki vagy hónalj)

* Láz vagy éjszakai verejtékezés

* Gyakori fertőzések

* Gyengeség vagy fáradtságérzés

* Vérzés és véraláfutás könnyen (fogínyvérzés, lilás foltok a bőrön, vagy apró vörös foltok a bőr alatt)

* Duzzanat vagy kellemetlen érzés a hasban (egy duzzadt lép vagy máj)

* Súlyvesztés a nem ismert okból

* Fájdalom a csontok vagy ízületek

Leggyakrabban, Ezek a tünetek nem a rák. Fertőzés vagy más egészségügyi problémákat is okozhat ilyen tüneteket. Csak az orvos tudja megmondani,.

Bárki, aki ilyen tüneteket kell szóljon az orvosnak, hogy a problémákat lehet diagnosztizálni és kezelni a lehető leghamarabb.

Diagnózisa leukémia

Az orvosok néha talál leukémia után rutin vérvizsgálat. Ha már utaló tünetek leukémia, az orvos megpróbálja kideríteni, mi okozza a problémákat. Orvosa kérdezni a személyes és a családi kórtörténet.

Lehet, hogy egy vagy több, a következő vizsgálatok:

* Fizikális vizsgálat: Orvosa ellenőrzi, duzzadt nyirokcsomók, lép, vagy a máj.

* A vérvizsgálat: A labor nem teljes vérképet, hogy ellenőrizze a számot a fehérvérsejtek, vörösvérsejtek, és a vérlemezkék. Leukémiát okoz a nagyon magas fehérvérsejt. Ez is oka az alacsony vérlemezke-és hemoglobin, amelynek belsejében található vörösvértestek.

* Szövettani vizsgálat: Az orvos eltávolítja a szövetek keresni rákos sejtek. A biopszia az egyetlen biztos módja tudni, hogy leukémiás sejtek vannak a csontvelő. Előtt kell mintát venni, helyi érzéstelenítést használnak, hogy zsibbadt a terület. Ez segít csökkenteni a fájdalmat. Az orvos eltávolítja a néhány csontvelő-ból hipbone vagy más nagy csont. A patológus használ a mikroszkóp, hogy ellenőrizze a szövetek a leukémiás sejtek.

Kétféleképpen orvos kaphatnak csontvelő. Néhány ember lesz mindkét eljárás ugyanazon látogatás során:

o Csontvelő aspiráció: Az orvos használ egy vastag, tű, hogy távolítsa el a csontvelő-mintákat.

o A csontvelő biopszia: Az orvos használ egy nagyon vastag, tű eltávolításához egy kis darab csont-és csontvelő.

Egyéb vizsgálatok

A vizsgálatok, az orvos megrendelések az Ön számára függ a tünetek típusától és a leukémia. Lehet, hogy egyéb vizsgálatok:

* Citogenetikai: A labor néz a kromoszómák a sejtek vérmintákon, csontvelő, vagy a nyirokcsomók. Ha a kóros kromoszómák találhatók, A teszt is azt mutatják, hogy milyen típusú leukémia van. Például, emberek CML kóros kromoszóma úgynevezett Philadelphia kromoszóma.

* Gerinccsapolást: Orvosa, távolítson el néhányat a liquor (A folyadék, amely kitölti a terek és környékén az agy és a gerincvelő). Az orvos használ hosszú, vékony tűvel folyadékot eltávolítani a gerinc alsó. Az eljárás körülbelül 30 perc, és a végzett helyi érzéstelenítésben. Meg kell feküdniük több órán át azután, hogy el ne kezd a fejem. A laboratórium ellenőrzi a folyadék leukémiás sejteket vagy más jelei problémák.

* Mellkas röntgen: Egy x-ray bizonyítani tudja, duzzadt nyirokcsomók, illetve egyéb jelei a betegség a láda.