Orvostudomány


Diagnózisa végbélrák

Tesztek, hogy vizsgálja meg a végbél és a végbélnyílás használják kimutatására (talál) és a végbél rák diagnosztizálása.

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet alkalmazni:

* Fizikális vizsgálat és történelem: Vizsga, a test, hogy ellenőrizze az általános jelei az egészségügyi, ellenőrzéssel a betegség tüneteit, mint például a csomók, vagy bármi más, ami nem szokványos. A története a beteg egészségi szokások és a korábbi betegségek és kezelések is kell venni.

* Digitális rektális vizsgálat (ERD): Vizsga a végbélnyílás és a végbél. Az orvos vagy a nővér szúr kent, kesztyűs ujját az alsó része a végbél, hogy úgy érzi, a darabok vagy bármi más, nem szokványos.

* Anoscopy: Vizsga a végbélnyílás és a végbél alsó segítségével rövid, megvilágított cső hívják anoscope.

* Proctoscopy: Vizsga a végbél segítségével rövid, megvilágított cső úgynevezett végbéltükör.

* Endo-anális vagy endorectal ultrahang: Az eljárás, amikor egy ultrahang jelátalakító (szonda) helyezünk a végbélnyílás vagy a végbél és a használt ugrál nagy energiájú hanghullámok (ultrahang) ki a belső szövetekkel vagy szervekkel, és visszhangok. A visszhang alkotnak képet testszöveteket úgynevezett Szonográfia.

* Szövettani vizsgálat: Eltávolítása a sejtek vagy szövetek így lehet megtekinteni a mikroszkóp alatt egy patológus, hogy ellenőrizze a rák jeleit. Ha rendellenes terület látható során anoscopy, A biopsziát lehet tenni abban az időben.