Orvostudomány


A kezelés a végbélrák

A prognózis (behajtás esélye) függ a következő:

* A méret a daganat.

* Ahol a daganat van a végbélnyílás.

* Hogy a rák átterjedt a nyirokcsomók.

A kezelési lehetőségek függvénye a következő:

* A színpadon a rák.

* Ahol a daganat van a végbélnyílás.

* Hogy a beteg humán immundeficiencia vírus (HIV).

* Hogy a rák továbbra is a kezdeti kezelés után, vagy visszatértek.

Szakaszában Anális rák

Után a végbél daganat diagnosztizáltak, vizsgálatokat végzett annak kiderítésére, hogy rákos sejtek terjedését a végbélnyílás vagy más testrészek.

Az alkalmazott eljárás annak kiderítésére, hogy a rák átterjedt a végbélnyílás vagy más testrészek nevezik staging. Az összegyűjtött információk az átmeneti folyamat határozza meg a betegség stádiumától. Fontos tudni a fázisban, hogy a tervben kezelésre. Az alábbi vizsgálatokat lehet alkalmazni az átmeneti folyamat:

* CT-vizsgálat (CT): Egy eljárás, ami egy sor részletes képek területek a testben, vett különböző szögekből. A képeket készítette számítógép kapcsolódik röntgengép. A festék lehet beadni a vénába, vagy lenyelni, hogy segítsen a szervek vagy szövetek jelennek meg világosabban. Ez az eljárás is nevezik komputertomográfia, számítógépes tomográfia, vagy számítógépes axiális tomográfia. Az anális rák, A CT a medence és a has végezhető.

* Mellkas röntgen: Egy x-ray a szervek és a csontok belsejében mellkasi. Egy x-ray olyan típusú energia fény, amely végig a test és a film-ra, hogy egy kép belsejében a test.

* Endo-anális vagy endorectal ultrahang: Az eljárás, amikor egy ultrahang jelátalakító (szonda) helyezünk a végbélnyílás vagy a végbél és a használt ugrál nagy energiájú hanghullámok (ultrahang) ki a belső szövetekkel vagy szervekkel, és visszhangok. A visszhang alkotnak képet testszöveteket úgynevezett Szonográfia.

Háromféle módon, hogy a rák a testben.

A három módon, hogy a rák a szervezet:

* Révén szöveti. Rák megtámadja a környező ép szövetek.

* Keresztül a nyirok-rendszer. Rák megtámadja a nyirokrendszer és útja a nyirokerek, hogy más helyeken a szervezetben.

* Keresztül a vér. Rák megtámadja a vénák és a hajszálerek, és utazik keresztül a vér, hogy más helyeken a szervezetben.

Amikor a rákos sejtek elszakadni az elsődleges (eredeti) tumor és utazási keresztül a nyirok és vér más helyeken a szervezetben, másik (másodlagos) tumor képezhetik. Ez a folyamat a metasztázis. A másodlagos (metasztatikus) daganat az azonos típusú rák, mint az elsődleges tumor. Például, ha az emlőrák átterjed a csontok, A rákos sejtek a csontok valóban emlőrák sejtek. A betegség áttétes emlőrákban, Nem csontrák.

A következő szakaszban használt anális rák:

Színpad 0 (Carcinoma in situ)

Szakaszban 0, rák található csak a legbelső bélés a végbélnyílás. Ezek a kóros sejtek lehetnek a rák és elterjedt a környező ép szövetek. Színpad 0 rák is nevezik carcinoma in situ.
Borsó, földimogyoró, dió, és mész show tumor mérete.
Borsó, földimogyoró, dió, és mész show tumor mérete.

I. szakaszban

Az I. fázisú, daganat képződött, és a tumor 2 -t, vagy kisebb.

Stage II

Szakaszban II, A tumor nagyobb, mint 2 cm.

Stage IIIA

Szakaszban IIIA, A daganat lehet bármilyen méretben, és átterjedt vagy:

* nyirokcsomók mellett a végbél; vagy

* közeli szervek, mint a hüvely, húgycső, és a hólyag.

Szakaszban IIIB

Szakaszban IIIB, A daganat lehet bármilyen méretű, és elterjedt:

* a közeli szervek és a nyirokcsomók mellett a végbél; vagy

* a nyirokcsomók egyik oldalán a medence-és / vagy lágyéki, és lehet, átterjedt a közelben szervek; vagy

* a nyirokcsomók mellett a végbél és az ágyékon, és / vagy nyirokcsomó mindkét oldalán a medence-és / vagy lágyéki, és lehet, átterjedt a közelben szervek.

Stage IV

Szakaszban IV, A daganat lehet bármilyen méretben és a rák lehet terjedt nyirokcsomók, illetve a közeli szerveket, és átterjedt a távoli testrészek.