Orvostudomány


Kezelés végbél daganatos betegek.

Különböző típusú kezelés végbél daganatos betegek.

Különböző kezelések állnak rendelkezésre a betegek számára a végbél daganatos. Egyes kezelések szabványos (A jelenleg használt kezelési), és néhány jelenleg klinikai kipróbálás. A kezelés klinikai vizsgálat kutatási tanulmány célja, hogy segítsen javítani a jelenlegi kezelések vagy információkat szerezzenek az új kezelési daganatos betegeknél. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az új kezelés jobb, mint a standard kezelés, Az új kezelés válhat a hagyományos kezelés. Betegek akarok erre gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálat. Néhány klinikai vizsgálatok csak azon betegeknél, akik nem a kezelés megkezdése után.

Három típusú standard kezelés használják:

Sugárkezelés

Sugárkezelés a rákkezelés használó nagy energiájú röntgen vagy más típusú sugárzás a rákos sejteket megölni. Két fajtája létezik a sugárkezelés. Külső sugárkezelés használja a gépet a testen kívül, hogy küldje sugárzás felé a rák. Belső sugárkezelés használja a radioaktív anyagot zárt a tűk, magok, vezetékek, illetve, hogy a katéterek kerülnek közvetlenül vagy annak közelében a rák. Ahogy a sugárkezelés miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelt.

Kemoterápiás kezelés

Kemoterápia a rák kezelésére használt gyógyszerek megállítani a rákos sejtek, vagy, ha megöli a sejteket, illetve szüntesse meg a sejtek osztódását. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, A gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápiás). Amikor a kemoterápia kerül közvetlenül a gerincoszlop, szerv, vagy szerv üreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia). Ahogy a kemoterápiát kap típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelt.

Sebészet

* Helyi reszekció: A sebészeti eljárás, amelyben a daganat van vágva a végbélnyílás mellett néhány, az egészséges szövetek körül. A helyi resectio lehet használni, ha a daganat kicsi, és nem terjedt. Ez az eljárás lehet menteni a sphincter izomzat, így a beteg továbbra is ellenőrzés széklet. Daganatok, hogy dolgozzon az alsó részén a végbélnyílás gyakran el kell távolítani a helyi reszekció.

* Abdominoperineal reszekció: A sebészeti eljárás, amelyben a végbélnyílás, A végbél, és részben a szigmoid vastagbél keresztül távolítják el a metszést tett a hasüregben. Az orvos varr vége a bél megnyitásához, úgynevezett gázcserenyílás, tett felületének a has így szerv hulladékot lehet gyűjteni egy eldobható zacskót kívül a test. Ezt hívják a colostomia. Nyirokcsomók, amelyek tartalmazzák a rák is el kell távolítani a művelet közben.

Anális rák műtét colostomia. A végbélnyílás, végbél, és részben a vastagbél eltávolítása, A gázcserenyílás jön létre, és a colostomia zsák csatlakozik a gázcserenyílás.
Anális rák műtét colostomia. A végbélnyílás, végbél, és részben a vastagbél eltávolítása, A gázcserenyílás jön létre, és a colostomia zsák csatlakozik a gázcserenyílás.

Miután a humán immundeficiencia vírus befolyásolhatják kezelését anális rák.

Rák terápia további károkat a már legyengült immunrendszere a betegek, akik a humán immundeficiencia vírus (HIV). Ez okból, betegeknél, akik végbélrák és HIV általában kezelik alacsonyabb dózisú rákellenes gyógyszerek és sugárzás, mint a betegek, akik nem rendelkeznek a HIV.

Új típusú kezelés alatt klinikai kipróbálás.

Ez az összefoglaló a rész leírja, hogy a kezelések jelenleg klinikai vizsgálatok. Lehet, hogy nem beszélve minden új kezelési vizsgált. Információ: klinikai vizsgálatok állnak rendelkezésre az NCI webhely.

Radiosensitizers

Radiosensitizers olyan gyógyszerek, amelyek daganatos sejtek sokkal érzékenyebbek a sugárkezelés. Ötvözi sugárterápia a radiosensitizers lehet ölni több daganatos sejtek.

Betegek akarok erre gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálat.

Néhány betegnél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb választás kezelés. Klinikai vizsgálatok részét képezik a rák kutatási folyamat. Végzett klinikai vizsgálatok annak kiderítésére, hogy az új rákos kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a hagyományos kezelés.

Sokan a mai standard kezelési rák alapuló korábbi klinikai vizsgálatok. Betegeknél, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat kaphat a standard kezelést, vagy az elsők között kap új kezelés.

Betegeknél, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat a rák kezelik a jövőben. Még akkor is, ha a klinikai vizsgálatok során nem eredményezhet hatékony új kezelési, gyakran választ olyan fontos kérdéseket, és segítse elő a kutatás lépés.

A betegek meg klinikai vizsgálatok előtt, alatt, vagy indítása után a rákkezelés.

Néhány klinikai vizsgálatok csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más kísérletek vizsgálati kezelések a betegek számára, akiknek a rák nem ütött jobban. Vannak továbbá a klinikai vizsgálatok, hogy a vizsgálati új utakat ne ismétlődhessenek meg a rák (Visszajön) vagy csökkenti a mellékhatások a rákkezelés.

Klinikai vizsgálatok zajlanak számos helyen az országban. Lásd a Kezelési lehetőségek szakasz következik, hogy a linkek az aktuális kezelés klinikai. Ezek töltöttük az NCI klinikai tesztek adatbázisa.

Nyomon követési vizsgálatokat is szükség lehet.

Néhány tesztek végeztem megállapítani a rák, vagy kideríteni a rák stádiuma lehet ismételni. Egyes vizsgálatokat meg kell ismételni, hogy milyen jól működik a kezelés. Döntést arról, hogy továbbra is, változás, vagy hagyja abba a kezelést lehet alapozni a vizsgálatok eredményeit. Ez néha újra staging.

Egyes vizsgálatok továbbra is tenni időről időre kezelés után véget ért. Az e vizsgálatok eredményei is azt mutatják, ha a feltétel megváltozott, vagy ha a daganat kiújult (visszajön). Ezek a vizsgálatok néha nyomon követő vizsgálatok vagy felülvizsgálaton vesznek részt.