Orvostudomány


Mi okozza a végbél repedés?

Anális repedések okozta trauma a végbélnyílás és anális csatorna. Az ok a traumát általában a székletürítés, és sok beteg nem emlékszik a pontos székletürítés, amelynek során a fájdalmat kezdett. A hasadék okozhatja kemény széklet, vagy ismétlődő epizódok a hasmenés. Alkalmanként, behelyezhető a végbél hőmérő, beöntés tip, endoszkóp, vagy ultrahangos szonda (vizsgálatára a prosztata) vezethet kellő traumát, hogy készítsen horpadt. A szülés során, trauma a gát (A bőrt a hátsó hüvely és a végbélnyílás) okozhat egy könnycseppet, hogy kiterjeszti a anoderm.

A leggyakoribb helyszín az anális fissura a férfiak és a nők (90% Az összes repedések) a középvonali utólag az anális csatorna, az a része, a végbélnyílás legközelebbi a gerinc. Repedések gyakrabban utólag, mert a konfiguráció az izom, ami körülveszi a végbélnyílás. Ez az izom az összetett, a továbbiakban a külső és belső anális sphincters, alapjául szolgál, és támogatja az anális csatorna. A sphincters ovális alakú, és a legjobban támogatni a saját oldalán és a leggyengébb utólag. Amikor a könnyek be a anoderm, ezért, ők nagyobb valószínűséggel posterior. A nők, ott is gyenge támogatja az elülső anális csatorna jelenléte miatt a hüvely elülső, hogy a végbélnyílás. Ez okból, 10% Repedés a nők anterior, míg csupán 1% az elülső férfiak. Az alsó végén a repedések a tag a bőr képezheti, úgynevezett sentinal halom.

Amikor repedések fordulnak elő helyeken más, mint a középvonalban utólag, vagy előbb, kellene emelni a gyanú, hogy a probléma nem trauma az oka. Más okai repedések anális rák, Crohn-betegség, leukémiában, valamint számos fertőző betegségek, köztük a tuberkulózis, vírusos fertőzések (cytomegalovirus vagy herpesz), szifilisz, gonorrea, chlamydia , lágyfekély (Hemophilus ducreyi), és a humán immundeficiencia vírus (HIV). Betegek között a Crohn-betegségben, 4% lesz végbél repedés, mint az első megnyilvánulása a Crohn-betegség, és fele a Crohn-betegségben végül dolgoz anális fekély, amely úgy néz ki mint egy horpadt.

Tanulmányok az anális csatorna betegek végbél repedések azt mutatják, hogy az izmokat körülvevő anális csatorna a szerződő túl erősen (azok görcs), ily módon megteremtve a nyomás a csatorna, hogy a rendkívül magas. A két izmok, hogy a végbél körül csatorna a külső végbél záróizom, és a belső anális sphincter (már tárgyalt). A külső végbél záróizom egy önkéntes (barázdált) muscle, that is, lehet ellenőrizni tudatosan. Így, amikor szükség van a székletürítés mi sem húzzuk a külső sphincter, és megakadályozzák a székletürítés, vagy mi lehet pihenni, és lehetővé teszi a székletürítés. Másrészt, A belső végbél záróizom egy önkéntelenizom) muscle, that is, Az izom nem tudjuk ellenőrizni. A belső záróizom folyamatosan a szerződött és általában megakadályozza, kis mennyiségű széklet szivárogjanak a végbélből. Ha jelentős terhelés éri a széklet végbélben, mivel ez közvetlenül azelőtt, hogy a székletürítés, A belső végbél záróizom eezautomatikusan hagyja, hogy a széklet át (that is, ha a külső végbél záróizom tudatosan megfeszíteni).

Ha egy végbél repedés van jelen, A belső anális sphincter görcse van. Ezen kívül, után a sphincter végül nem pihenni, hogy a székletürítés áthárítani, ahelyett, hogy megy vissza a nyugalmi szint kontrakció és nyomás, A belső végbél záróizom szerződéseket is szigorúbban egy pár másodpercig, mielőtt megy vissza a magas nyugalmi szint kontrakció. Úgy gondolják, hogy a magas nyugalmi nyomás és a “túllépése” szűkülése, a belső anális sphincter követően székletürítés húzza ki a széleit a hasadék mellett, és megakadályozzák a hasadék-ból gyógyító.

A kínálat a vért a végbél és a végbélnyílás csatorna is szerepet játszhat a szegények gyógyítására végbél repedés. Anatómiai és mikroszkopikus vizsgálatokat az anális csatorna a tetemeket találták, hogy a 85% az egyének, hogy a hátsó része az anális csatorna (ahol a legtöbb repedések fordulnak elő) kevesebb vér áramlik hozzá, mint a többi részén anális csatorna. Ráadásul, ultrahang vizsgálatok, hogy az intézkedés a vér kimutatta, hogy a hátsó anális csatorna volt kevesebb, mint fele a vér áramlását más részein a csatorna. Ez a viszonylag alacsony a vér áramlását lehet tényező a repedéseket akár gyógyulást. Is lehetséges, hogy a megnövekedett nyomás a végbél csatorna miatt görcs a belső végbél záróizom lehet tömöríteni a véredényeket az anális csatorna és tovább csökkenti a vér.